Rovinji étterem kapta az első horvátországi Michelin-csillagot

Forrás: MTI

 2017. február 07. 13:34

Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj Monte nevű étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot.

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője elmondta: a Monte mellett még több mint 30 vendéglátóhelyet tartott ajánlásra méltónak a világ egyik legismertebb étteremkalauza.

A tíz dubrovniki, tizenkét zágrábi, illetve további tizenkét isztriai étterem ajánlása és az első Michelin-csillag nemcsak a horvát gasztronómia és ezen keresztül a teljes turisztikai kínálat nemzetközi szintű minőségét ismeri el, de további fejlesztésekre is ösztönöz - mutatott rá a szakember.
Szerinte a horvát gasztronómia minden bizonnyal annak is köszönheti ezt a nemzetközi elismerést, hogy az éttermek egész évben friss alapanyagokat felhasználva, vonzó és változatos ételeket kínálnak. A továbbfejlődéshez ugyanakkor szükség van az oktatás megerősítésére, a fiatalok érdeklődésének felkeltésére a gasztronómia iránt, és arra, hogy még többen vállalkozzanak minőségi élelmiszerek termelésére Horvátországban.

A teljes lista megtekinthető itt: http://www.croatiaweek.com/the-croatian-restaurants-which-made-the-2017-michelin-guide/