Rubik minidesszert és VB torta

 2014. június 22. 13:59

Nagy siker a ceglédi Békebeli cukrászdában a Rubik kocka megszületésének 40. évfordulójára alkotott Rubiko 40, valamint a foci világbajnokság jegyében született VB torta és VB fagyi.

A ceglédi Békebeli Cukrászda felelős szakmai vezetője, Lajos Mary ars poeticája szerint nagyon fontos az értékközvetítés, a szezonalitás és a regionalitás, alapanyagokban és íz-élményekben egyaránt. Mary „fejben" már az őszi kollekción dolgozik, az iskolakezdésre is kitalál majd valamilyen újdonságot – mindig igyekszik aktuális lenni.

.Mostanában például nagy sikere van a Rubiko 40-nek, ami nem más, mint egy rafinált minidesszert, csupa értékes alapanyagból, mandulalisztből, 70 százalékos csokoládéból, a tetején a kocka egyik oldalát formázó kis lappal és színes szórással, amely a logikai játék színeit jelképezi. Ezt a Rubik-ünnepségekre  készítették először, de partikra, fogadásokra, illetve napi aktuális desszertként is kínálják, sőt, parféként is igen keresett.

A VB torta és a VB fagyi uralkodó árnyalata nem is lehetne más, mint a zöld és a sárga, ezek a világbajnokságnak otthont adó ország nemzeti színei. A színezőanyagok is természetesek, az alapanyagok pedig, mint a banán vagy a maracuja, Brazília egzotikus gyümölcseit idézik.