Rugalmas és egyszerű a Rational iVario Pro főzőrendszere

Forrás: turizmus.com

 2020. június 18. 13:13

Új szabványokat visz a professzionális konyhákba az intelligens iVario Pro. A kontakthővel működő főzőrendszer 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos billenő serpenyők és főzőüstök.

Bár az előző modell, a VarioCookingCenterhez képest a csatlakozási értékek csökkentek, akár 20 százalékkal is nagyobb a pirítási kapacitása, és a karbantartás nélküli nyomás alatti főzés lehetőségével 35 százalékkal gyorsabb a főzés. Az iVarioBoost intelligens energiagazdálkodási rendszer biztosítja az egyenletes  hőmérsékletet a főző felületen, és azt pontosan szabályozza.

Az iZoneControl segítségével a serpenyőalap akár négy zónára is felosztható, így a felhasználó egyidejűleg, időben és különböző hőmérsékleten különböző ételeket készíthet. Az ergonómia új szabványokat is meghatároz: az állítható magasságú lábak, a hideg serpenyőoldalak és a lekerekített sarkok biztonságosabbá teszik a munkát.

iKitchen, iCombi Pro és iVario Pro berendezések

Fotó: Rational

„A termelékenység, a rugalmasság és az egyszerűség jellemzi az új iVario Pro-t” – magyarázza Szekeres Tibor, a Rational-International AG Magyarország  ügyvezető igazgatója.

A szabadalmaztatott iVarioBoost fűtőrendszer kerámiafűtő elemeken alapul, amelyek szilárdan kapcsolódnak a karcolásálló serpenyőalaphoz, és egyenletesen oszlanak el.

Az iVario Pro kevesebb mint 2,5 perc alatt felmelegszik 200°C-ra, és kb. 15 perc alatt elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy 30 kg ragut elkészíthessünk, tehát 4-szer gyorsabb, mint a hagyományos technológia, ráadásul ugyanolyan gyorsan le is hűl, megakadályozva, hogy az olyan kényes élelmiszerek, mint a rizspuding odaragadjon vagy kifusson.

iVario Pro XL

Fotó: Rational

„Az iVario Pro megszünteti az ellenőrzés és a nyomon követés szükségességét, például az AutoLift esetében, amely automatikusan kiemeli az élelmiszert a főzőfolyadékból” – magyarázza Szekeres Tibor. Ugyanakkor az üzemeltetési koncepció új, és a felhasználó választhatja ki a hús, hal, baromfi vagy köretek üzemmódjait, vagy az olyan főzési módszereket, mint a serpenyőben vagy bő olajban való sütést. Ez megtakarítja a képzési és betanulási időt.

Az iZoneControl nagyobb rugalmasságot is biztosít, mivel az iVario Pro jelenleg négy zónára is osztható, amelyek bármilyen alakúak vagy méretűek lehetnek. Az új főzőrendszer ergonómiai szempontból is forradalmasította a napi konyhai rutinokat.

Az új készülékeket az iVario 2-XS egészíti ki, amely két 17 literes serpenyőjével, egy teljes tartozékcsomaggal és verhetetlen árával tökéletes akár napi 30 adagtól.

Az érdeklődők hamarosan megismerkedhetnek az összes készülékkel, amelyek a „More Tour 2020” keretein belül lesznek elérhetőek a rational-online.com weboldalon.

(X)