Ruszinkó Ádám a turizmusért felelős helyettes államtitkár

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 12. 18:32

A Magyar Közlöny szeptember 12-i, 2014/111-es számában megjelent a miniszterelnök határozata az ágazatért felelős helyettes államtitkár felmentéséről és utódja kinevezéséről.

A határozattal a miniszterelnök dr. Horváth Viktóriát szeptember 8-i hatállyal felmenti tisztségéből, és utódjául dr. Ruszinkó Ádámot nevezi ki, szeptember 9-től.

Szerkesztőségünk megkeresésére Horváth Viktória azt hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja, hogy az elmúlt két évben valós párbeszédet tudott kialakítani a szakmai szervezetekkel. A távozó helyettes államtitkár sorait külön hírünkben olvashatják.

Ruszinkó Ádám kiemelte, semmi akadálya nem lesz a munka folyamatosságának, mert Horváth Viktória rendkívül segítőkészen, a legapróbb részletre is ügyelve adja át a feladatokat és az információkat.

Az új helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy meg kell ragadni a lehetőséget, miszerint mostantól egy tárca felügyelete alatt folyik az ágazat szakmai irányítása és a nemzeti marketing tevékenység, sőt, az NGM-ben dőlnek el a turizmust érintő uniós fejlesztési kérdések is.

Ruszinkó Ádám kiemelte a más tárcákkal, valamint a szakmai szervezetekkel való együttműködés szándékát és fontosságát.

A helyettes államtitkár a minőségi szolgáltatások és a minőségi termékek megteremtését, illetve továbbfejlesztését helyezi a munka fókuszpontjába.