Saját poharat kapott a tokaji száraz furmint

Forrás: MTI

 2015. szeptember 21. 14:24

A borfajta zamatait a lehető legjobban kiemelő saját poharat kapott a tokaji száraz furmint - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

Az egyedi boros kelyhet a világhírű Riedel cég tervezte, amely korábban dolgozott Burgundia, Bordeaux és Champagne borvidékeinek is. A műsorban elhangzott, hogy a Riedel-termékeket gyakran a "poharak Rolls-Royce-ként" emlegetik.

Georg Riedel, a vállalat vezetője elmondta, hogy olyan poharat terveztek, amely nem csupán jól közvetíti a szőlő- és borfajta jellemzőit, de illik a változatos tokaji talajhoz is. A kehely mérete egy fehérboros pohárhoz képest meglehetősen nagy, fala felül befelé záródik, így jól megőrzi a tokaji furmint sajátos illatait.

Az egyedi borospoharat számos kóstolás tapasztalatai alapján fejlesztették ki.
Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok vezetője a műsorban elmondta: a boros kehely nagy segítség lehet abban, hogy a tokaji furmint legszebb arcát lehessen mutatni belföldön és külföldön egyaránt, hiszen a speciális Riedel-pohárból kóstolva a borfajta illatát és ízét is intenzívebben lehet érezni a megszokottnál.