Saját szállásfoglaló oldalt indítottak a Stílusos Vidéki Szállodák

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2022. július 15. 15:47

A Stílusos Vidéki Szállodákért (SVSZ) Turisztikai Egyesület túlzás nélkül a hazai online szobafoglalási rendszerek történetében mérföldkőnek számító rendszer alapjait fektette le saját foglalási rendszerük elindításával.

Szerkesztőségünknek Selmeczi Vilmos, a szövetség elnöke beszélt az SVSZ-ről és arról, hogy van-e más szállásfoglaló oldalnak létjogosultsága a „nagy” foglalási rendszereken kívül.

Az egyesület tagjai a magas minőségű, rövidebb időtartamú, nem a nagy nyaralásra koncentráló, sok esetben felnőttbarát, egyedi, magas gasztronómiai minőséget kínáló, különleges szállások. Házaik a vidéki Magyarország jellegzetes jegyeit mutatják be, stílusos környezetben, más-más hangulatot tükrözve, a minőséget és az igazi szeretetteljes vendéglátást képviselve.

Stílusos esküvő az egyik SVSZ-tagszállodában

Fotó: stilusosvidekiszallodak.hu

Az egyik névjegyük a helyi termékeket népszerűsítő és felhasználó stílusos reggeli, amit minden vendégük élvezhet a tagszállodákban. A tagok között olyan országosan ismert hoteleket találunk, mint a Babérliget Kúria, a Hotel Botanica, a Káli Art Inn, a Kosbor Panzió, a Nomád Hotel &Glamping, a Platános Kúria, a Malomporta, a Montem Vendégház, a Rosinante, a Páskom Cottage és a Villa Millennium.Amellett, hogy megtartják a baráti hangulatot és közös értékek mentén haladnak, a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnének az egyesület erősítésére mind a tagok bővítése, mind az SVSZ, mint brand népszerűsítése által.Február 15-én közgyűlést tartottak, ahol egy, a hazai online szobafoglalási rendszerek történetében mérföldkőnek számító rendszer alapjait fektették le, mellyel az SVSZ – az országban első szálláshelyi érdekképviseletként – saját foglalási rendszer kialakításába kezdett. Itt a vendégek csak a Stílusos Vidéki Szállodák házait tudják foglalni.

Ennek létrejöttében a szakmai és technikai segítséget a direkt értékesítési megoldásokat nyújtó magyar szoftverfejlesztő cég, a RESnWEB csapata adta számukra. A tagszállodák a saját weboldaluk direkt foglalói motorját integrálták az SVSZ központi online foglalási felületébe, így a vendégek az SVSZ weboldalán egyszerűen és gyorsan tudnak tájékozódni egy adott dátumra foglalható szálláshelyekről, majd ezt követően a konkrét szobafoglalások már a szálláshelyek saját weboldalán keresztül rögzülnek. A szálláshelyek tematizálva jelennek meg, lokáció szerint, illetve különböző paraméterek (felnőttbarát, gyerekbarát, kisállatbarát, wellness és egyéb szolgáltatások) alapján is lehet keresni köztük. Jelen pillanatban a 11 tagszállodából 8 már integrálta a foglalási rendszerét az oldalba, de a többiek is folyamatosan csatlakoznak – tudtuk meg Selmeczi Vilmostól.

A 2022 áprilisában indult rendszer célja, hogy a saját márkát, a Stílusos Vidéki Szállodák brandjét erősítse és védje, direkt foglalási ösztönzők alkalmazásával. Az egyesület “perpetuum mobile” segítséget nyújt majd a tagoknak gazdaságilag is, hiszen a jutalék saját maguknál marad, csökkentve ezzel a tagdíjakat és növelve a saját marketingköltséget.

Selmeczi Vilmos hozzátette, ettől függetlenül egyelőre az összes szállodájuk fent van még a nagyobb szállásfoglaló oldalakon, hiszen a „Nagy testvér” úgyis mindent lát, de remélik, hogy a rendszer népszerűsítésével elérhetik, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kaphat a saját foglalási oldaluk. Az egyesület bízik benne, hogy „bár az elefánt bölcs és okos, de egyszer az egérnek is lehet egy jó ötlete" – fogalmazott az elnök. Ebben egy marketingügynökség is segítségükre van, amely figyel arra, hogy a kommunikációjuk, az online jelenlétük hatékony legyen és minél több ember megismerje az új szállásfoglaló oldalukat.

A Stílusos Vidéki Szállodák szállásfoglaló oldala felhasználóbarát és természetesen mobil eszközökre optimalizált. Az oldalon lehetőség nyílik arra is, hogy a tagszállodákba azonnali online bankkártyás vagy SZÉP-kártyás fizetéssel befizessük az előleget. Emellett egy központi, online ajándékutalvány-vásárlói felülettel is rendelkezik az oldal, ahol testre szabott utalványokat válthatunk, amely bármely SVSZ-tagszállodában beváltható. Az elnök elmondta azt is, hogy az új oldallal együtt, kihasználva a technikai adottságokat, egy új, 21. századi  törzsvendégprogram kialakításán is dolgoznak.