Sajtnagyhatalmak a Hiltonban

Forrás: turizmus.com

 2017. október 25. 14:11

„365 különleges sajt a világ minden tájáról – Kóstolj meg annyi sajtot, hogy az év minden napján meleg szívvel gondolhass vissza egyre!” – ezzel a mottóval rendezik meg október 28-án az I. Nemzetek Sajtfesztiválját a Hilton Budapest Báltermében.

21 európai országból, Amerikából és Magyarországról is érkeznek sajtkülönlegességek Budapestre, a fesztiválon részt vesznek a Mondial du Fromage Supergold nyertesei, és több mint 100 féle termék képviseli a „sajtnagyhatalmat”, Franciaországot.

A sajtkiállítás mellett idén 2. alkalommal mérettetnek meg a legfinomabb hazai sajtok a Magyar Sajtok Versenyén, valamint ünnepélyes keretek között megalapítják a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének magyar páholyát, a világ leghíresebb sajtmesterének vezetésével.

A Hilton Budapest báltermében tartandó rendezvényen a sajtokat típusok szerint, akár hozzájuk illő borokkal is lehet kóstolni. A közönség izgalmas előadást hallgathat a sajt és bor kapcsolatáról, valamint a sajt szerepéről a gasztronómiában. Franciaországból hazánkba látogat a világ egyik leghíresebb sajtkészítője és sajtlovagja, Roland Barthélemy, aki bemutatja a Sajtmesterek Nemzetközi Céhét, és az est folyamán megalakul a szervezet hazai tagozata, valamint kihirdetik a II. Magyar Sajtok Versenyének eredményét is.

A rendezvényen szórakoztató programból sem lesz hiány, Fekete László, hazánk legerősebb embere sajtemelő világrekordot tervez felállítani. De előtte a közönség soraiból is jelentkezhetnek vállalkozók, akik megmutathatják: meddig tudják kitartani a sajtokat.


A rendezvényen szórakoztató programból sem lesz hiány, Fekete László, hazánk legerősebb embere sajtemelő világrekordot tervez felállítani

Fotó: budapest.varosom.hu

 

Az október 28-i esemény tervezett programja:

15.0015.30 Roland Barthelemy, a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke és Gábossy Ádám, a Szega Camembert Kft. ügyvezetője, főszervező ünnepélyes megnyitója

16.00–16.30 Előadás ’Sajtok a gasztronómiában’ címmel

17.00–17.30 Előadás ’Sajt és a bor kapcsolata’ címmel, előadó: Waller Zoltán sommelier

17.45–18.15 Fekete Lászó, a világ legerősebb emberének világrekord kísérlete

18.30–19.30 Sajtmesterek Nemzetközi Céhe Magyar Páholyának ünnepélyes megalakítása

20.00–20.30 V. Nemzetek Sajtversenye hazai fordulójának eredményhirdetése

Az eseményről további részleteket a Facebook-oldalán talál.

Kapcsolódó cikkek

II. Sörgasztronómiai Hét

2017. október 05.