Salgótarjánban kerékpárutat avattak

Forrás: MTI

 2013. december 12. 19:51

Két és fél kilométerrel lett hosszabb a salgótarjáni, eddig mintegy öt kilométeres kerékpárút, miután csütörtökön átadták az Eperjes-telepi bekötőúttól a belvároson át a városi sportcsarnokig vezető újabb szakaszt.

A 181 millió forintos beruházáshoz 162 millió forint pályázati forrást használt fel az önkormányzat - közölte Székyné dr. Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel.

Mint mondta, a városban kerékpározók biztonsága miatt indították el a fejlesztést, ami a járdaburkolatok cseréje, az új buszöblök és a régi közművek kiváltása révén városrehabilitációs projektnek is bizonyult. A város teljes hosszán átvezető kerékpárútnak a sportcsarnoktól a Tóstrandig tartó és még hiányzó, mintegy három kilométer hosszú szakaszát ugyancsak pályázati forrásból tervezik megépíteni - mondta a polgármester. Hozzátette: 2006-ban Salgótarján kezdeményezésére írt ki kerékpárút-hálózat építésére pályázatot az Észak-magyarországi Regionális Területfejlesztési Tanács, ám olyan nagy volt az érdeklődés a három északi megyében, hogy a város akkor elesett a fejlesztési lehetőségtől.Salgótarján később két ütemben nyert támogatást kerékpárút-építésre: az ipari parktól a belváros felé vezető mintegy másfél kilométer hosszú kerékpárút 3400 méteres folytatását tavaly áprilisban adták át. Patányi Gergely, a kivitelező Vértes-út Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a most átadott szakasz nyomvonalán egyebek közt három hidat kellett felújítaniuk, átépítettek két buszöblöt, építettek négy buszmegállót és háromszáz méter hosszban ki kellett váltaniuk az elöregedett ivóvíz vezetéket is.