Betiltaná az újabb szállodák építését egy gyönyörű spanyol város

Forrás: turizmus.com

 2023. november 01. 11:07

Baszkföld igencsak izgalmas kultúrával és örökséggel rendelkezik, így nem csoda, hogy miért vonzza annyira San Sebastián a turistákat. A város azonban megelégelte a sok turistát, ezért azt tervezi, hogy nem támogatja újabb szállodák megnyitását.

Az elképzelés szerint San Sebastián városvezetése a már működő hoteleket nem fogja bezáratni, de újak nyitását nem engedélyezi majd.

Eneko Goia polgármester elmondása szerint a város egyes területeit „telítettnek minősítik", a szálláshely-kínálat már most is bőséges. Hozzátette, a túlturizmusnak már negatív hatásai vannak az itt élőkre, többek között romlik az élelmiszerek minősége és a kultúra is kevésbé elérhető – írja a TimeOutEnnek következtében a városban már megjelentek turizmusellenes graffitik olyan üzenetekkel, mint például a "menjetek haza".

A városvezetés nem engedélyezné újabb szállodák nyitását San Sebastiánban

Fotó: 123rf.com

 

Nem ez az első hely Európában, ahol hasonló intézkedéseket hoznak. Sevillában például nemrég a buliturizmus ellen léptek fel, betiltva a legény- és leánybúcsúkat a városban, a horvátországi Dubrovnikban pedig szintén fontolgatják az újabb apartmanok építésének betiltását.