Sárvári mesterszakács a legjobbak között

 2014. június 16. 16:10

Borda Attila sárvári mesterszakácsot ünnepélyes gála keretein belül tagjai közé választotta a Benke László nagymester alapította Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend.

Az ország legjobb gasztronómiai szakembereit tömörítő társaság kétévente avat új lovagokat  szigorú kritériumrendszer alapján, melyhez több ajánlás is szükséges.

Az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend ünnepélyes ceremónia keretében avatta lovaggá Borda Attila sárvári mesterszakácsot szombaton. Az avatási ceremóniát Kecskeméten tartották, ahol tizennyolc újdonsült lovagot avattak, összesen tíz szekcióban. Borda Attila, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel séfje ezentúl az ország legjobb gasztronómiai szakembereit tömörítő társaságának „szakács lovagi tagozatát" erősíti.

A lovagrendbe kerüléshez meghatározott szakmai előmenetel, mesterfokozat, valamint számos hazai és külföldi elismerés szükséges. Borda Attilának nem ismeretlenek a hasonló kitüntetések, hiszen egyre több díjat és elismerést tudhat magáénak. A megyei szakácsképzés hivatalos kamarai vizsgáztatója és vizsgaelnöke, számos országos szakácsverseny zsűritagja, és mindezek mellett több rangos szakmai társaság tagja is. Mégis különösen közel áll a szívéhez ez az újabb elismerés, hiszen a modern irányzatok mellett egyik fő specialitása a magyar konyha.

A lovagrend célja, hogy a hagyományok ápolásával megőrizze az értékes magyar étkezési kultúrát, továbbadja és példát mutasson a jövő nemzedékének. A rend évente elismerésekkel jutalmazza a legjobb szakembereket, támogatja és elősegíti a gasztronómiában alkalmazott, tudományos, technikai és technológiai módszerek továbbfejlesztését, tanfolyamokkal erősíti a gasztronómiai oktatást, valamint karitatív programok szervezésével támogatja a rászoruló gyermekeket.