Sasfiókákat készítettek a fiatal magyar és lengyel cukrászok

Forrás: turizmus.com

 2019. február 27. 18:04

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete sikeresen pályázott a Waclaw Felczak Alapítvány által tavaly kiírt pályázaton.

A cukrászok ipartestülete a Sasfiókák nevű projektben azt vállalta, hogy a fiatal szakemberek megismerjék egymás gasztronómiai, ezen belül cukrászati kultúráját. A program záróeseménye február 27-én volt a Horváth Cukrászdában. A projektben résztvevő fiataloknak itt adta át az oklevelet Selmeczi László, az ipartestület ügyvezető társelnöke.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az alapítvány névadója, a magyar-lengyel barátság XX. századi maga is sokat tett a két nép barátságának erősítéséért. Az ő szellemi örökségét viszi tovább a tavaly létesült alapítvány.

Ötvözi a két nép cukrászati jellegzetességeit

Fotó: turizmus.com

A díjazott Sasfiókák projekt keretében öt magyar fiatal látogatott el a varsói cukrászati-gasztronómiai szakiskolába, ahol a gyakorlati oktatással és a hagyományos lengyel édességekkel ismerkedtek meg. Budapesten is hasonló tematika várta a fiatal lengyel cukrászokat. Fölkeresték a Dobos C. József szakiskolát, elvitték őket híres cukrászdákba, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba is.

A cél, hogy megismerjék egymás cukrászati kultúráját

Fotó: turizmus.com

A lengyel és a magyar fiatalok közös munkával megtervezték és elkészítették a Sasfióka desszertet, ami ötvözi a két nép cukrászati jellegzetességeit, és amit a tegnapi tájékoztatón mutattak be.