Fiatal séfek számára indít nemzetközi akadémiát a S.Pellegrino

Forrás: turizmus.com

 2020. december 02. 18:15

S.Pellegrino Young Chef Academy néven egyedülálló nemzetközi akadémiát hoz létre fiatal séfek számára a S.Pellegrino.

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi Magyarország Kft. forgalmaz – a séftehetségek számára indít nemzetközi akadémiát.

A résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak. Az akadémia célja folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözni az ifjú séfeket, valamint népszerűsíteni a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást – írták közleményükben.

 

Gasztronómiai versenyből sokrétű online program

A S. Pellegrino Young Chef Academy fő pillére a S.Pellegrino Young Chef séfverseny marad, azonban az oktatás kerül középpontba. Az akadémia befogadó közege helyet ad a tapasztalatszerzésnek és a fejlődésnek, és azokat fiatal tehetségeket támogatja, akik világszerte változást akarnak a gasztronómia területén.

Az akadémia több mint 70 ország résztvevői előtt nyitja meg kapuit, hogy ezzel is bizonyítsa: a tehetség nem ismer etnikai, nemi, földrajzi vagy más külsőségből fakadó határt. A S.Pellegrino Young Chef versenyre kiválasztott fiatalok bekerülnek a S.Pellegrino Young Chef Academy programba, ahol találkozhatnak a verseny különböző szakaszaiban megismert „bölcsekkel", mentorokkal és a zsűrivel is.

 

Az ágazat legbefolyásosabb szereplői is bekapcsolódnak

A programba bekapcsolódnak a nemzetközi gasztronómia legismertebb tagjai, akik korábban jelentős szerepet játszottak a verseny történetében, és most megosztják értékes tapasztalataikat, megismertetik hitvallásukat a séfek következő generációjával.

A projekthez elsőként olyan ismert séfek csatlakoztak, mint Enrico Bartolini, Massimo Bottura, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth, valamint Ryan King, a Fine Dining Lovers főszerkesztője. A S.Pellegrinoval együttműködő szakemberek izgalmas és exkluzív online kurzusokkal, interjúkkal és beszélgetésekkel gazdagítják az oktatási programot.

Az akadémia rangos támogatói között szerepel az olasz konyha nemzetközi oktatási intézménye, az ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, a Google, a Facebook és az olasz luxusmárkákat képviselő Fondazione Altagamma alapítvány, amelyek az innováció, a befogadás és a kommunikáció, valamint további kapcsolódó témák feltérképezésével járulnak hozzá a fiatal séfek tanításához – olvasható a közleményben.