Mentőöv állások munkavállalóknak

Forrás: turizmus.com

 2020. március 30. 14:22

Új felületet hozott létre a Profession.hu azoknak a munkavállalóknak, akik a koronavírus miatt veszítették el az állásukat.

A „Mentőöv állások” oldal célja, hogy a veszélyhelyzet miatt leállt szektorokból olyan irányba tereljék az értékes munkaerő túlkínálatot, ahol éppen nagy szükség van új dolgozókra. Ez a segítség minden munkakereső számára ingyenesen elérhető – írja az álláskereső portál közleményében.

A koronavírus miatt kialakult helyzetben számos cég felfüggesztette a toborzási tevékenységét és több iparágban is elkezdődtek a létszámleépítések. Az állásportálra regisztráló új felhasználók száma 15%-kal növekedett az év első heteihez képest. Ezzel párhuzamosan a kiskereskedelem egyes területein, különböző ügyfélszolgálati pozíciókban és általánosan a mezőgazdaságban is megnőtt a vállalkozások munkaerőigénye.

A "Mentőöv állások" oldal célja, hogy a lehető leghatékonyabban kösse össze a munkakeresőket és az őket azonnal alkalmazni tudó munkáltatókat

Fotó:  123rf.com

„Az oldalon bárkinek – eredeti beosztásától és tevékenységétől függetlenül – igyekszünk hatékony segítséget nyújtani az alkalmi, azonnali esetleg részmunkaidőben végezhető állások megtalálásában, és gyakorlati tanáccsal támogatjuk a jelentkezőket” – mondta Varga Balázs, a Profession.hu marketingvezetője.