Selmeczi Vilmos: Az állandó gasztronómiai útkeresés kollégáink számára is fontos vonzerő

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. március 16. 19:36

A fővárosban újhullámos kantint és termelőkonyhát nyitott, a somogyi Babérliget Kúria mellett megvásárolt majorban pedig jó minőségű alapanyag előállításába kezdett 2021-ben a Waldorf Gastro & More folyamatosan előre tekintő tulajdonos-ügyvezetője.

A Waldorf Gastro & More 2021-ben újabb mérföldkőhöz érkezett: az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban megnyílt éttermükkel a kantin és az önkiszolgáló éttermek fogalmát szeretnék megreformálni.

„Elképzeltünk egy új világot, melynél az irodaházi terek átjárhatósága nagyobb élményt ad az ott dolgozóknak. A modern munkavállalók igénylik és meg is tudják fizetni a jobb minőséget és az igényes dizájnt. Életük összefolyik a munkával, nem tudnak elvonatkoztatni a tényleges munkaidő és szabadidő között, fenn kell tartani komfortérzetüket, kreativitásukat. Őket szeretnénk kiszolgálni a Kantinettában” – beszélt pozitív visszajelzéseket kapó, brandteremtő üzletükről Selmeczi Vilmos ügyvezető.

A Kantinetta One innovatív technológiai elemeket felsorakoztató termelőkonyhája 5000 adagot is ki tud szolgálni, a cégcsoport többi egységét is ellátja. Beindítása, a munkafolyamatok beprogramozása bonyolult feladat. A jelenlegi kapacitási lyukak viszont biztosan eltűnnek, ha az összes gázrózsát be kell kapcsolniuk.

Selmeczi Vilmos: A modern munkavállalók igénylik és meg is tudják fizetni a jobb minőséget és az igényes dizájnt

Fotó: Waldorf Gastro & More

A Babérliget Kúria szomszédságában megvásárolt Matild Majorban felújításra váró állattartó telep, fejőház, sok gazdasági épület, saját kút és víztorony is található; a 10 hektáros területen első körben 50 darab Angus marhával, 100 kecskével, 2-300 házityúkkal és kakassal számolnak.

„Egy ekkora cégcsoportot nem lehet egy ilyen pici telepről kiszolgálni, de egy ’divatparasztnak’ ennyi elég elsőre! Ha csak bizonyos ételek, levesek készülhetnek az itteni jó minőségű húsokból, már megérte” – magyarázta a kezdő őstermelőként elsősorban az agráriumhoz értő barátja tudására támaszkodó Selmeczi Vilmos.

A 3-4 éves időtávban előre tervező, jövőben élő szakember kollégáival közösen egy új éttermi brand tervezésébe is belekezdett. A közeljövőben több új vidéki étterem nyitását tervezik, puccos elnevezésű ételek nélkül, az egyszerű, de elfeledett vidéki ízekre koncentrálva.

Bár „csonka” év volt, a cégcsoport szálláshelye, a polányi Babérliget Kúria 2021-ben kifejezetten sikeres évet zárt. „Divatba jött lokálpatriótának lenni. A korábban jellemző, 3 nap/2 éjszakás tartózkodási időből 4-5 éjszakás pihenés lett, a vendégek új világot ismertek meg Magyarországon” – beszélt kedvező tapasztalataikról a szakember, hozzátéve, hogy maguk is nagyon élvezik a kis méretből fakadó személyes kiszolgálást és az ezzel járó vendégélményt. Portfóliójukat újabb hasonló egységgel kívánják bővíteni.

Selmeczi Vilmost 2021 októberében a Stílusos Vidéki Szállodákért Turisztikai Egyesület elnökének is megválasztották. Legfontosabb feladatának azt tartja, hogy mindenki ismerje meg ezeket a mini ékszerdobozokat, látogasson el az összes házba, rajtuk keresztül ismerje meg a vidék ízeit, illatait. „Közös értékesítésre és hatékony kommunikációra van szükség ahhoz, hogy a jövőben fejlődni tudjunk, és fel kell venni a versenyt a nagyokkal” – vallja.

„Itt már csak a megszállottak maradtak, a többiek elmentek gipszkartonosnak” – mondta el véleményét az ágazatot sújtó munkaerőhiányról az ügyvezető. Több mint 80 munkavállalójuk megtartásában az innovatív légkörnek fontos szerepe van, a Waldorf akadémia lassan 6. éve sikerrel működik.Reméli, hogy a "home office sárkánya már jóllakott, a cégek újra meggyújthatják tábortüzeiket. Ugyanakkor kérdés, hogy a dolgozók nem akarnak-e a tűznél mást sütni? Olyan ez, mint amikor áramszünet idején benyúlunk a sötét kamrába az elemlámpáért, de vajon ott van még?” – adott hangot dilemmáinak Selmeczi Vilmos.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.