A vendéglátásból jön a Házasság hete kampányarca

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2020. február 11. 12:22

Semsei Rudolf, a Budapest Party Service és a VakVarjú étteremcsalád tulajdonos-ügyvezetője és felesége, Dobay Eszter lettek az idei Házasság hete arcai. Rejtély, hogyan csinálják, de a cégek és a négy gyerek menedzselése mellett húsz év házasság után is minden este közösen ülnek vacsoraasztalhoz.

Hogyan találták meg önöket ezzel a felkéréssel?

Semsei Rudolf: A Házasság hete mozgalom 20 éve jött létre Angliában, és 13 éve van jelen Magyarországon. A hazai szervezőbizottság, egy ökumenikus civil szervezet, minden évben keres egy házaspárt, akik nagykövetként vesznek részt a mozgalom és a házasság népszerűsítésében. Idén több ajánláson keresztül minket választottak. Ami rendszerint érdekli az embereket a kapcsolatunkban, hogyan tudunk a sikeres cégvezetés és a rendszeres társadalmi szerepvállalás mellett négy gyerekkel harmonikus házasságban élni, és minőségi időt tölteni egymással.

Dobay Eszter és Semsei Rudolf

Fotó: VivienNaomi Photography/Harmat

Dobay Eszter: Az egymásra figyelés, a folyamatos csapatjáték mellett nálunk alappillér a közös vacsora. Rudi minden este igyekszik úgy hazaérni, hogy együtt üljünk asztalhoz. Ez a családunk és a házasságunk egyik fix pontja, ilyenkor beszélünk meg mindent. És mivel nőnek a gyerekek, fontosnak tartjuk a közös utazásokat is.

Sok minőségi időt töltenek együtt

Fotó: családi fotó

A vendéglátás nem arról híres, hogy családbarát munkahely lenne. Hogy lehet ezen javítani?

S. R.: Cégcsoporton belül több mint 400 alkalmazottunk van. Persze nálunk is van fluktuáció, de a jó munkakörülmények megteremtésével és a megfelelő fizetésekkel arra törekszünk, hogy a kollégáink jól érezzék magukat. Az utóbbi időben több mint 200 millió forintot költöttünk háttérfejlesztésekre, például a konyhák korszerűsítésére, klimatizálására. Gondolva a családokra is, az egyes műszakokat igyekszünk úgy előkészíteni, hogy rövidebb legyen a munkaidő. Ebben sokat segít az informatika, új vállalatirányítási és éttermi szoftverekkel dolgozunk.

A közös utazásokat is fontosnak tartja a Semsei család

Fotó: családi fotó

A másik oldalról nézve az étterembe járás kimondottan családi műfaj.

S. R.: Igen, és ezt igyekszünk is kihasználni. Éttermeinkben elsősorban a hazai törzsvendégekre fókuszálunk, és hiszünk abban, hogy otthonos helyeket kell kialakítani. Nagyon fontosnak tartjuk a családos vendégeket, ezért is kapott helyett minden VakVarjúban egy gyereksarok. Hétvégenként óvónénik foglalkoznak a kicsikkel, vannak kifestők, játékok, lehet szaladgálni. Szeretnénk, ha a szülők úgy éreznék, itt felszabadultan együtt lehetnek.