Semsei Sándor a Magyar TDM Szövetség új elnöke

 2014. május 28. 21:03

Május 28-i, hajdúszoboszlói közgyűlésén tisztújítást tartott a Magyar TDM Szövetség: 7 elnökségi tag, köztük az elnök és a 2 alelnök, illetve a 3 felügyelőbizottsági tag személyéről született döntés.

Oldott, a szokott módon baráti hangulatban telt a Magyar TDM Szövetség közgyűlése május 28-án. A tisztújító közgyűlés egyben a május 29-30-án zajló Országos TDM Konferencia „nulladik" napjaként is funkcionál, a konferenciára mintegy száz szakmabelit várnak Hajdúszoboszlóra az ország minden tájáról.

Balogh Károly, aki az elmúlt több mint három évben aktívan, hatékonyan és erős kézzel irányította a szövetség munkáját, nem kívánta elfogadni az újbóli jelölést. A közgyűlés a jelöltek közül a szövetség elnökévé választotta Semsei Sándort, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület elnökét, alelnökökké Nagy Júliát, a miskolci, és Somossy Esztert, a gárdonyi helyi és a Velencei-tavi térségi TDM vezetőjét. Elnökségi tagok: Hoffmann Henrik (Siófok, a Balatoni Regionális TDM elnöke), Kabály Zsolt (TDM menedzser, Hajdúszoboszló), Magyarics Gábor (TDM menedzser, Tata) és Víg tamás szakértő. Felügyelőbizottsági tagok: Horkay Nándor (igazgató, Nemzetstratégiai Kutatóintézet), Pálffy Tamás (TDM menedzser, Bük), Mogyorós Judit elnök, Nyíregyházi TDM).

A közgyűlés arról is határozott, hogy létrehoz egy tiszteletbeli elnöki pozíciót a jövőben, melyre Balogh Károlyt kapott felkérést.

Semsei Sándor elmondta: az új elnökséggel és a többi, évek óta a szövetségben tevékenykedő kollégával közösen szeretne új lendületet vinni az MTDMSZ munkájába. A célok között szerepel a TDM-ek helyzetét, fenntartható működését megnyugtató módon rendező új szabályozás megalkotása, illetve a szövetség súlyának, elismertségének megerősítése. Mint mondta, a hatékonyabb munka érdekében kívánatos lenne az is, ha a szövetség nemcsak a TDM menedzserek, hanem az elnökök szövetsége is lenne. A szövetség határon túli kiterjesztése a régi és az új elnökség szándékával is egybevág, az első határontúli tag felvételével most ez hivatalossá is vált.

Az eredményes közös munka érdekében az új elnök újfajta kommunikációval szeretne párbeszédet kezdeményezni az új Kormányzattal a TDM-rendszer jövőjéről és a benne rejlő ehetőségekről.

A közgyűlésen új tagok felvételéről is döntés született. Csatlakozott a Hévíz TDM, az ópusztaszeri Hét Vezér Turisztikai Egyesület, illetve első határontúli szervezetként mostantól a szövetség kötelékébe tartozik a vajdasági TDM Magyarkanizsa.

A szövetség jelenleg 49 helyi, 2 térségi és 1 regionális szervezetet foglal magában, amellyel a működő TDM-szervezetek 58 százalékát fedik le.