Sikereink az UNWTO kolumbiai közgyűlésén

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 24. 16:24

A világszervezet szeptember 11-17. között megrendezett közgyűlésén 120 ország közel 900 képviselője vett részt. Magyarországot négy évre beválasztották a szervezet Program és Költségvetési Bizottságába, így hazánk feladata a bizottság munkájában az európai tagállamok érdekeinek képviselete lesz.

Magyarországot Dr. Gyenizse Dorottya, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának főosztályvezetője képviselte, de részt vett az eseményen Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, a HOTREC alelnöke is.

Az idei Közgyűlés kiemelten foglalkozott olyan aktuális témákkal, mint a közösségi gazdaság (sharing economy) előretörése, ezen belül is az online szállásközvetítő oldalak térnyerésével kapcsolatos intézkedések áttekintése (pl. Airbnb). Magyarország szorgalmazta a jó gyakorlatok cseréjét, továbbá közös álláspont kialakítását a témában.

A Kínai Népköztársasággal való szoros kapcsolataink miatt különösen fontos, hogy a kolumbiai eseményen Kína nyerte el a következő, 2017-ben sorra kerülő, 22. Közgyűlés rendezésének jogát, melyhez hazánk támogatása is hozzájárult.

Mint ahogy arról korábban már hírt adtunk a közgyűlésen „Európa legjobbja” címet nyerte el a Magyar Turizmus Zrt. „Hungary – More than expected” című országimázs-filmje.

További információk: http://unwtoga2015.org/en/news-and-resources