Sikeres BFTK bemutatkozás a londoni turisztikai seregszemlén

Forrás: turizmus.com

 2015. november 05. 15:32

Európa legnagyobb turisztikai kiállításán, a londoni World Travel Marketen (WTM) a BFTK Nonprofit Kft. saját információs pulttal képviseltette magát a magyar standon - írta a budapestinfo.hu.

A vásár négy napja alatt Pap Maria turisztikai divízióvezető informálta a látogatókat Budapest attrakcióiról, kulturális és szabadidős programjairól, és legújabb fejlesztéseiről. A standot felkeresték az utazási szakma képviselői is, így egyebek mellett az ENSZ turisztikai világszervezete, az UNWTO főtitkára, Taleb Rifai, valamint helyettes főtitkára, Somogyi Zoltán. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az érdeklődőknek bemutatta a 2016. évi tavaszi és nyári fesztivál programjait.

 

Pap Mária, a BFTK Turisztikai divíziójának vezetője

A kiállításon nemcsak angol tour operátorok, hanem távolabbi küldő piacok képviselői is rendre jelen vannak, így a BFTK meghívást kapott egy kaukázusi workshopra és indiai road show-ra egyaránt. A spanyolországi Neoturismo nevű, a nagyvárosok számára turisztikai kártyákat fejlesztő cég érdeklődést mutatott a Budapest Card innovatív mutációi iránt. Felajánlotta együttműködését az egyelőre csak tervezett új Budapest MICE Card kapcsán, hiszen e téren másutt már jó tapasztalatokkal rendelkeznek.

A Sziget Fesztivált az Egyesült Királyságban hagyományosan népszerűsítő Souk cég a jövőben részt vehet más budapesti kulturális fesztiválok népszerűsítésében is. Újságírók és bloggerek Budapest luxus turisztikai termékei iránt érdeklődtek, feliratkoztak a BFTK angol nyelvű hírleveleire, tanulmányutakat terveznek a magyar fővarosba. A BFTK részvétele a WTM-en az Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai államtitkárságával és a Magyar Turizmus Zrt-vel egyre élénkebb stratégiai partnerség jegyében zajlott, de az együttgondolkodás a jövőben is intenzíven folytatódik. Így például a londoni turisztikai külképviselet női magazinok újságírói számára tervez tanulmányutat, amely Budapest kényeztető kínálatát mutatja majd be.

Nagy-Britannia - Németországgal fej-fej mellett - Budapest legfontosabb turisztikai küldőpiaca, a WTM-en való jelenlét tehát több szempontból indokolt volt.