Sikeres gasztronómiai évet zárt a Hotel Lycium**** Debrecen

Szerző: PR

Forrás: turizmus.com

 2015. január 15. 13:46

Nagy sikerrel zárult a Hotel Lycium**** 2014. évi egyedülálló gasztronómiai rendezvénysorozata, a Négy Évszak Négy Sztár Chef.

A Hotel Lycium**** 2014-ben új gasztronómiai sorozatot indított útjára Négy Évszak Négy Sztár Chef néven. A házigazdák Molnár László F&B manager ötlete alapján minden évszakban vendégül láttak egy-egy kivételes tudású magyar sztárséfet az Átrium étteremben, aki a Hotel Lycium szakácscsapata közreműködésével készítette el az adott évszakhoz illő menüsort.

 

A tavaszi élményvacsora sztárséfje, Segal Viktor egzotikus alapanyagokból készült ételeinek letisztult ízvilága, az egyes fogások elegáns tálalása és látványa felejthetetlen élményt szerzett a vendégek számára.

A nyári esemény alkalmával Kovács Lázár orosz vacsoraestjén a tradicionális orosz konyha finomságait kóstolhatták meg az érdeklődők: volt kaviár, pelmenyi, borscs, Stroganoff-bélszín és még sok minden más.

Buday Péter az ősz finomságait, a környék ízeit hozta el újragondolva az Átrium étterembe szeptember 26-án: a szilvalekváros hájas libakolbásszal, a kacsamáj fahéjas kaláccsal, a különleges kapros, tejfeles kakasleves, a süldő malac és bárány puliszkával, valamint a kecskesajt must sabayonne-nal, mézzel, asztalt barackkal igazi ízkavalkádot kínált a résztvevőknek.

A november 22-én lezajlott záró rendezvényen Magyarország 3. Michelin-csillagos éttermének chefje, Sárközi Ákos állított össze egy ötfogásos különleges vacsorát. A „szabad konyha” művésze által prezentált menü ínycsiklandó ételkülönlegességei: a fűszeres halleves, a korianderrel és cukorborsóval préselt házi nyúlcomb édesburgonya-habbal, a mesterien tálalt zöldségdesszertek egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtottak az érdeklődők számára.

A negyedik élményvacsora igazán méltó zárása volt a Debrecenben egyedülálló Négy Évszak Négy Sztárchef felejthetetlen gasztronómiai sorozatának és egyben a Hotel Lycium**** 2014-es gasztronómiai évének. Az élményvacsorák 2015-ben is folytatódnak, érdemes figyelni a szálloda honlapját, hogy ezúttal mely hazai sztárséfek mutatkoznak majd be mesteri fogásaikkal.

 

Világbajnok Chefek Éjszakája

A 2013-as év sikeres rendezvénye után 2014 májusában ismét egy csapatban dolgoztak a magyar és a nemzetközi konyha többszörösen díjazott kreatív „művészei”. Breitenbach Rezső, Breitenbach Attila, Mile József, Rédai Attila és Gonda Attila többszörös olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki aranyérmes séfek találkozásának adott helyet a Hotel Lycium**** Átrium étterme egy különleges vacsoraest erejéig, ahol az öt világbajnok által összeállított exkluzív menüt kóstolhatták meg a vendégek.

A II. Világbajnok Chefek Éjszakája élményvacsora azon túl, hogy különleges kulináris élvezeteket kínált a résztvevőknek, egyben egy szakmai együttműködést, gasztronómia összefogást is jelképez. 2015 májusában újra együtt remekel a „nagy csapat” a III. Világbajnok Chefek Éjszakáján. (x)