MaReSz EventHub klubest a rendezvényszervezés gasztroforradalmáról

Forrás: turizmus.com

 2016. november 30. 18:13

A „Gasztroforradalom a rendezvényszervezésben?!” köré szervezte őszi networking klubestjét a MaReSz, melyet november 28-án este a Kiosk Budapestben tartottak.

Mivel a rendezvénygasztronómia kiemelkedően fontos egy-egy esemény megtervezésénél, a kerekasztal-beszélgetés  résztvevői, Jókuti András moderátor segítségével arra keresték a választ, hogy valóban végbement-e forradalom ezen a területen – tudósít a MaReSz az eseményről.

A meghívott szakemberek szerint forradalmi váltás még nem történt, de néhány elszánt „forradalmárral” és a változás irányába mutató kezdeményezésekkel már találkozhatunk. Kutas István (Telenor) az ügyfelek oldaláról nézve többek között kiemelte, hogy szerinte egy rendezvény komplex gasztronómiai élményéhez az italsor is hozzátartozik, amelyre tapasztalatai alapján nem minden szolgáltató fordít elegendő figyelmet.

 

Semsei Rudolf, a Budapest Party Service ügyvezetője pozitív változásként értékelte, hogy az ügyfelek ma már nem ragaszkodnak a cég logójának színeihez igazodó ételekhez és, hogy az uniformizált kerekasztalos ültetési formától is egyre több esetben eltérhetnek. A Kiosk tulajdonosa,  Hlatky-Schlichter Hubert szerint, ők mindig azon dolgoznak, hogy valami mást, valami új, kreatív vonalat vigyenek a rendezvények menüsorába és az ételek megjelenésébe, még akkor is, ha hagyományos magyar konyháról van szó. Segal Viktor séf, az Albatros Party Service képviseletében arról is beszélt, hogy megfelelő kapacitással és odafigyeléssel, a nagy létszámú rendezvényeken is lehet minőségi gasztronómiai szolgáltatást nyújtani, viszont égető problémaként hozta fel a krónikussá vált munkaerőhiányt és a dolgozók motivációs problémáit.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a fokozódó árnyomás nem kedvez a gasztronómiai kreativitásnak és, hogy a beszerzési felelősöknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ezen a területen a feszített áralku a minőség rovására megy.

A beszélgetést követően az érdeklődő jelenlévők megtekinthették a jövő év elején megnyíló új M15 rendezvényhelyszínt. Az esemény a Kiosk által biztosított fogadással zárult.