Sikeres nyári szezont zártak a Hotel & More szállodái

Forrás: turizmus.com

 2021. október 06. 13:24

Fellendült a hazai vendéglátó- és szálláshelyek forgalma, a 2020-as évhez képest jóval többen indultak útnak az idei nyári szezonban – mondta a magyarországi és székelyföldi szállodákat üzemeltető cégcsoport, a Hotel & More Group vezérigazgatója.

Klemm Balázs a lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint így értékelte az idei turisztikai idényt:

"Magasabb foglaltsággal működtek az általunk üzemeltetett szállodák a 2020-as évhez képest, főként a Balatoni régióban. Büszkén mondhatjuk, hogy a budapesti és a vidéki szállodáink is jól teljesítettek. A Budapest iránti érdeklődés leginkább júliusban lódult meg, míg augusztusban a 2019-es csúcsév nettó árbevételét sikerült megközelíteni. Minden jel arra mutat, hogy sokan külföld helyett hazánkban töltötték el nyári szabadságukat."

Különösen a Balatoni régióban teljesítette jól a Hotel & More Group szállodái

Fotó: hmhotels.hu / Akadémia Hotel

A vezérigazgató örvendetesnek tartja, hogy nemcsak külföldi, hanem belföldi turistákkal is lehet sikeres nyári szezont zárni. Mint rámutatott, a statisztika szerint az idei nyári szezonban, a Balatoni régióban 95%-ban belföldi vendégek vettek igénybe szállásszolgáltatást. Kiemelte azt is, hogy a cégcsoportjukhoz tartozó szállodák árbevételének 30 százaléka a SZÉP-kártya felhasználása révén realizálódott.

 

Az őszi szezon is fellendülőben

Az őszi szezon kilátásairól elmondta, hogy a nyári hónapok után sem esett vissza az érdeklődés Hotel & More Group szálláshelyei iránt.

Klemm Balázs elégedett a szezonnal

Fotó: Hotel & More Group

Ehhez a belföldi turisták foglalásai mellett az őszi rendezvényszezon beindulása is hozzájárult, hiszen a vállalatok most pótolják be azokat a csapatépítőket, képzéseket és partnertalálkozókat, amelyeket a tavaszi hónapokban kénytelen voltak elhalasztani. Továbbá most kerülnek megrendezésre a szokásos éves tudományos konferenciák és a kisebb szakkiállítások is. Ami pedig a privát eseményeket illeti, megnőtt a házasodási kedv, és az esküvőtartás láthatóan nem szűkült le idén a szokásos május és szeptember közötti időszakra, hanem népszerűek még az októberi és novemberi lakodalmak is – fejtette ki.

"Az egyéni utazók körében továbbra is közkedveltek a wellness-szolgáltatások és a szállodák környékén fellelhető kirándulási lehetőségek. Szállodáink változatos csomagajánlatokkal nem csupán magukat, hanem az adott régiót és várost is igyekeznek vonzóbbá tenni" – tette hozzá Klemm Balázs.

A szállodalánc csapatának tapasztalata összességében az, hogy nyár eleje óta a turizmus a vártnál erősebb fellendülésben van.