Sikeres szüret elé néz Burgundia

Forrás: vincemagazin.hu

 2017. június 30. 09:49

Tavasszal számos országban védekezni kellett a fagykár ellen, Franciaország egyes borvidékein is. Június közepére azonban befejeződött a szőlővirágzás, a gazdák nagyjából fellélegezhettek - írja a vincemagazin.hu
Burgundiában, a Côte de Beaune-i területeken a chardonnay május 31-én kezdett bimbózni, a pinot noir pedig június 1-jén. Minél északabbra fekvő területekről beszélünk, annál hamarabb indult a virágzás, összehasonlítva az 1994–2016 közötti időszak átlagával. Mâconban 3–5 nappal tolódott előrébb a folyamat, míg Grand Auxerrois-ban és Chablis-ban nyolc nappal - írja szakportál.

A virágzás után pár napra van szüksége a szőlőnek ahhoz, hogy elkezdjen termést hozni. Mivel az időjárás kedvező volt június közepén, a szőlészek reménykedhetnek abban, hogy a szőlő idén már túl van a legnehezebb időszakán.


További optimális időjárás mellett Burgundia sikeres szüret elé nézhet, bár egyes vidékein némileg hiányos a termés. Főleg a Petit Chablis területén és néhány más ültetvényen tépázta meg a növényeket az áprilisi fagy, összességében azonban jók a régió kilátásai.

További információ: www.bourgogne-wines.com