Sikeresen indult az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár

Forrás: turizmus.com

 2017. május 15. 14:20

Május 13-án, szombaton nyitotta meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját. A 7 napig tartó eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal és magyar kiállító partnereivel vesz részt, összesen 88 négyzetméteren.

A látogatók többek között különféle hazai húsokkal és húskészítményekkel, sajtokkal, olajokkal, mézekkel, illetve alkoholos italokkal ismerkedhetnek.

Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár évek óta a régió mezőgazdaságának egyik legfontosabb üzleti eseményének számít. A résztvevők és a látogatók számának, a termékek és szolgáltatások promóciójának köszönhetően a seregszemlét a 10 legfontosabb mezőgazdasági kiállítás között tartják számon Európában.

A magyar stand

Fotó: AMC

2016-ban, a 83. kiállításon, 53.000 négyzetméteren 1500 kiállító mutatkozott be 125.000 vendég előtt. Magyarország számára kiemelt jelentőségűek a Szerbiával kiépített kapcsolatok és lehetőségek. A szerbiai piacon célunk a magyar termékek már meglévő jó hírére építve, további export növekedés elérése, különös tekintettel Szerbia csatlakozási szándékára az EU-hoz.