Sikeresen zárt a Magyar Ízek Tavaszi Vására

Forrás: turizmus.com

 2018. március 06. 19:45

Mintegy 7 500 látogató volt kíváncsi a hétvégén megszervezett Magyar Ízek Tavaszi Vásárára, ahol több mint ezer hazai élelmiszer termékből válogathattak az érdeklődők.

A helyszínen árusító kis- és őstermelők visszajelzése alapján mintegy 125 millió forint összegű vásárlás valósult meg a két nap alatt a kiváló minőségű magyar élelmiszer széles kínálatából. A Magyar Ízek Tavaszi Vásárának fő témája az Agrármarketing Centrum sertéskampányához kapcsolódóan a sonka és a hústermék tárháza volt. A rendezvényen számos élelmiszertermelő jelent meg többek között sertéshúsból készült friss füstölt árukkal, kolbászokkal, húsvéti csemegékkel, amelyeket a vendégek meg is kóstolhattak. Emellett a kézműves termelők is a hazai finomságok legszélesebb skáláján mozogva kínálták portékájukat, összesen több mint ezerféle magyar terméket felvonultatva. A rendezvény iránt a hazánkba érkező turisták is évről évre egyre nagyobb érdeklődést mutatnak.

A sonka és a hústermékek voltak a rendezvény fő témája

Fotó: pixabay.com

Az érdeklődő közönséget még a szokatlanul hideg időjárás sem tántorította el az eseménytől, két nap alatt összességében 7 500 érdeklődő fordult meg a Várkert Bazárban a gasztronómiai és kulturális, illetve gyerekprogramokkal színesített mustrán. Nagyszerű érzés, hogy közreműködhetünk az eredeti forrásból származó, hazai kézműves finomságok népszerűsítésében, és a közönség pedig egyre inkább értékeli a törekvéseinket, a magyar termékeket” – hangsúlyozta Pap Krisztián, a Magyar Ízek alapítója.