Sikeresen zárta első évét az Up Hotel Budapest

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 01. 19:18

Szeptember 1-jén ünnepelte egyéves születésnapját az Up Hotel Budapest. Ahogy illik, tortával és pezsgővel, és a szálloda csapata a vendégekkel is koccintott a születésnap alkalmával.

Az Up Hotel Budapest – az 1000 Út-cégcsoport érdekeltségébe tartozó beruházásként – 2021. szeptember 1-jén nyitott meg részlegesen, 99 szobával. „Az elmúlt egy év nemcsak sikeres, de nagyon mozgalmas is volt a szállodánk életében, mivel folyamatosan nyitottuk meg a többi emelet szobáit, így már hat emeleten 150 szobával működünk, és lett egy exkluzív lakosztályunk is a hatodik emeleten jacuzzival a teraszán, és gyönyörű kilátással a városra” – tájékoztatta lapunkat Hupuczi Renáta szállodaigazgató. Februártól üzemel a hotel étterme, az indusztriális stílusjegyeket viselő Posner Bar & Bistro is.

A szálloda csapata a születésnapi ünnepségen

Fotó: Up Hotel Budapest

Az igazgató elmondása szerint a szálloda éves foglaltsága az első esztendőben elérte a 60 százalékot. Az év eleji nehézségek (omikron variáns felbukkanása, orosz–ukrán háború kitörése) után a nyári időszakra sikerült kifejezetten magas foglaltságot elérniük, és áprilistól az átlagáron is jelentősen tudtak emelni euróban. „A kieső orosz és ukrán piacokat elsősorban egyéni szabadidős vendégekkel pótoltuk, akik főleg európai küldő országokból érkeznek, mint Anglia, Németország, Olaszország és Franciaország, de Izraelből is sok egyéni vendéget fogadtunk. Csoportjaink 80 százalékát viszont egy tengerentúli partnerünk hozza, aki márciustól decemberig folyamatosan tölti a szállodát. Tavasszal több helyi cégnek értékesítettük a termeinket tréninghelyszínként” – részletezte az első évüket Hupuczi Renáta.

Terveik között szerepel egy nagyobb terem kialakítása (jelenleg két kisebb teremmel rendelkeznek), hogy a MICE szegmensben is nagyobb eredményeket tudjanak elérni.