Sikeresen zárult a „Barlangoljunk!" kampány

Forrás: turizmus.com

 2015. május 07. 10:13

A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Nemzeti Parkok szervezésében idén második alkalommal meghirdetett „Barlangoljunk!– március a barlangok hónapja" kampány keretében rekord számú, közel 18 000 látogató kereste fel hazánk barlangi bemutatóhelyének valamelyikét.

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban különleges élményeket ígérő barlangturisztikai programokkal és jelentős kedvezményekkel várták a látogatókat. Az érdeklődők összesen 22 látogatható barlangot kereshettek fel kedvezményes áron, illetve minden héten izgalmas programok – például interaktív geológiai és ősrégészeti bemutatók, manótúrák – között választhattak. A különleges ajánlatoknak köszönhetően a korábbi évek átlagos márciusi látogatószámához képest a hónap során 50%-kal több érdeklődő gazdagodott maradandó élményekkel a föld alatti és a kiegészítő földfelszíni túrákon.

A tematikus barlangi hónap szervezésében a Magyar Nemzeti Parkok együttműködő partnere volt a Magyar Turizmus Zrt.

 

Az Aggteleki-karszt, a Bükk, a Budai-hegység, a Pilis, a Bakony és a Mecsek látogatható barlangjai – összesen 42 helyszínen – az év további részében is várják a felszín alatti világ csodái iránt érdeklődőket. A barlangi bemutatóhelyekről a Magyar Nemzeti Parkok központi honlapján, a www.magyarnemzetiparkok.hu/tematikus-turak weboldalon találnak részletes információt, és a barlangi programokról a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen is tájékozódhatnak.