Sikeresen zárult az MTÜ idei kávéképzés sorozata

Forrás: turizmus.com

 2021. december 10. 13:03

Több mint 200 fő vett részt a második alkalommal megrendezett kávéképzés sorozaton, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Stílusos Vidéki Éttermiség együttműködésében valósult meg.

Az ingyenes képzésen országosan 10 különböző helyszínen tanulhattak az érdeklődők, vidéki nagyvárosok (Eger, Balatonszemes, Hosszúhetény, Szigetmonostor, Pannonhalma, Sopron, Debrecen, Miskolcon, Veszprém) és a főváros is otthont adott egy-egy alkalomnak - közölte az MTÜ.

A helyek gyorsan beteltek, a cél a hazai vendéglátás minőségi fejlesztése volt, azon belül is a kávékészítésére helyezve a hangsúlyt. A tanfolyam hozzájárult a hazai vendéglátásban dolgozó szakemberek ismereteinek bővítéséhez és a vendéglátóhelyek színvonalának emeléséhez. A szakmai színvonalat és minőségi tudásanyagot Molnár Attila négyszeres magyar barista bajnok és Akócs Levente oktató garantálta.

kave_mtu

Az MTÜ és a Stílusos Vidéki Éttermiség képzéssorozata a tervek szerint a jövőben is folytatódik

Fotó: MTÜ

 

Az eredményes képzések lezárásaképpen a Stílusos Vidéki Éttermiség interjút készített Molnár Attilával, aki oktatói szemmel a következőképpen nyilatkozott a képzéssorozatról:

Nagyon jó érzés volt ennyi érdeklődő emberrel találkozni és segíteni őket. A tudás energia- és időbefektetéssel jár, és ezúttal több mint 200 ember döntött úgy, hogy befektet abba a tudásba, amit a képzés nyújt.A megújult Nemzeti Turizmus Fejlesztési Stratégiában a szakmai továbbképzésnek és az oktatásnak kiemelt szerepe van. Ennek szellemében valósult meg a novemberi képzéssorozat is, amely a tervek szerint a jövőben is folytatódik.