Húsz szolgáltatót mutat be Siófok őszi GasztroFok térképe

Forrás: turizmus.com

 2023. október 19. 11:18

A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.

A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az egész éves Balaton szemlélet erősítése, a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók közös megjelenése által kínálatuk élményszerűbb megismertetése és közös megjelenése, valamint Siófok feltűzése a régió gasztro-térképére.

A város által idén októberben elindított GasztroFok hétvége szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja hosszabb távon. Első közös rendezvényünk október utolsó hétvégéjén lesz GasztroFok – Kulináris körút Siófokon! 2023. október 27-29. néven.

A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton megjelenik a GasztroFok brand, ahol a Creative Kitchen Food Truck ételei mellett a GasztroFok térkép segítségével megtudhatjuk, mely szolgáltatók várnak kedvezménnyel, különleges kínálattal vagy programmal október utolsó hétvégéjén, Siófokon és környékén.

A három nap alatt mintegy húsz szolgáltató, rendezvényhelyszín várja az ínyenc falatokra vágyókat, érdemes minél több helyet meglátogatni, megismerkedni a helyi ízekkel, és élni a kedvezményekkel.

Az őszi GasztroFok térkép segít a szolgáltatók felkeresésében

Fotó: GasztroFok

A kínálatban megtalálhatók helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók.

A teljes kínálat elérhető a Facebook Gasztrofok esemény oldalán és a város honlapján, valamint a Halfesztiválon is találkozhatnak az akció részleteivel Siófok város standjánál és a Tourinform Irodában.

A szervezők bíznak benne, az összefogással elindul a térség gasztrokohéziója és hosszú távon számos alkalommal mutathatják be közösen Siófok gasztro arculatát, erősítve a strandételek szezonján kívüli időszakok vonzerejét, a GasztroFok védjegy létjogosultságát.

 

(Címlapfotó: Tourinform Siófok)