Skal borkóstoló Smart módra

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. október 29. 15:38

A Juhász testvérek pincészetének budapesti bemutatóhelyén, a Smart Hotel Budapestben tartotta networking rendezvényét a Skal International Hungary.

Október 29-én, ebédidőben, a budapesti Lövölde téren található butikhotelben mintegy két tucat Skal-tag gyűlt egybe.

Smart hideg falatok a borkóstolóhoz

Fotó: Smart Hotel Budapest

A rendkívül energiatakarékos és "okos" megoldásokkal üzemeltetett ház – amelyben  Máté Stella general manager kalauzolta végig a vendégeket – attól is különleges, hogy a Juhász Pincészet borainak bemutatóhelyeként is működik.

A helyszínválasztás nem volt véletlen, mert a megjelent Skal-tagok meghallgathatták Zilai Zoltán előadását a borutakról, a borturizmusról.

A Magyar Bor Akadémia elnöke beszélt többek között arról, hogy Európa különböző országaiban milyen eltéréseket mutat a borutak struktúrája. Kiemelte, ma már nemzetközi tendencia, hogy a felső középosztály képviselői elég járatosak a borok világában ahhoz, hogy csak komoly szakmai tartalommal társuló borutaknak lehet sikere.

Zilai Zoltán hangsúlyozta azt is, hogy a borutak, borkóstolók, sőt borfesztiválok ma már elválaszthatatlanok egy-egy desztináció gasztronómiai kínálatától.

A Skal rendezvény néhány résztvevője és Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke

Fotó: turizmus.com

A borkóstolóval egybekötött ebéd során Jávorkai Péter beszámolt a Skal International Hungary elmúlt néhány havi aktivitásairól. A elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy a november elsején esedékes, londoni WTM keretében ismét lehetőség nyílik részt venni a Nemzetközi Skal Club üzleti ebédjén.

Balról jobbra Zilai Zoltán, Jávorkai Péter és Máté Stella köszönti a Skal-tagokat

Fotó: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek