Skal-találkozó a Melbában

 2014. július 24. 23:06

Frissítő nyári italokkal és könnyű nyári ételekkel látta vendégül a Skal International Budapest találkozóját a Meder utcában, a Duna-parton található Melba étterem a klub nyár közepi ülésén, július 24-én.

Tekintettel a közelmúlt turizmust közvetlenül érintő sajnálatos terror-eseményeire, a szakmai beszélgetéseket Jávorkai Péter elnök kérésére egyperces néma felállással kezdték a szakemberek.

Az ülésen szép számmal voltak jelen új, illetve régi-új tagok is, utazási irodák, vendéglátóhelyek, illetve szakmai szövetségként a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Képviseletében Kovács László elnök felvázolta az aktuális szakmai lobbitémákat, mint például az ÁFA és a reprezentációs adó kérdése,a tanulók gyakorlati képzéséhez kapcsolódó, jövő ősszel életbe lépő életszerűtlen jogszabály megváltoztatása, illetve felhívta a figyelmet a szakmaitársszervezetekkel megalapított Gundel Károly díjra, melyre a jelöléseket augusztus 23-ig várják. A két vezető megállapodott, hogy a jövőben szorosabbra fonják a két szervezet kapcsolatát egymással, ill. a turizmusban és a vendáglátásban érdekelt más szakmai szervezetekkel.

Kiss Imre az óbudai Krúdy-házba beköltözött Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum vezetőjeként a helyszín sokoldalúságát, érdekességét emelte ki, keresve a további együttműködési lehetőségeket a szakmával annak érdekében, hogy Óbuda ismét a bel- és külföldi turizmus múzeumi, vendéglátóipari és kulturális élet egyik központja lehessen. Egyúttal kezdeményezte, hogy a kulturális intézmények és a kulturális turizmus képviseljen nagyobb súlyt a tagság körében is.

Jávorkai Péter elnök az MT Zrt. V4 roadshow-jának keretében közelmúltban Sydney-ben és Melbourne-ben tett utazásáról és kint szerzett SKAL-os tapasztalatairól tájékoztatta a tagságot, egyúttal felvázolta a szövetségi munka következő lépéseit is.

Mint mondta, szeretnék minden lehetséges fórumon hangsúlyozni a SKAL nemzetközi hálózatában rejlő szakmai és üzleti lehetőségeket, a legfontosabb cél és feladat továbbra is új szakmai egyéni tagok bevonása és a turizmusban érdekelt szakmai szervezetekkel történő hatékonyabb kapcsolattartás és közös turisztikai lobbimunka. Több szakmabeli jelezte már érdeklődését,köztük budapesti ötcsillagos házak expat vezérigazgatói és más vezető turisztikai szakemberek, ezért remélhetőleg ősszel már kibővülve és a tagság számára vonzó szakmai előadásokkal és nemzetközi üzleti networking lehetőségekkel indulhat meg nagyobb lendülettel a munka. A következő ülésre kis szünet után szeptemberben kerül sor.