SKAL üzleti délelőttöt tartottak a Kozmo Hotelben

Forrás: turizmus.com

 2023. március 30. 13:04

A SKAL International Hungary turisztikai felsővezetői szervezet havi üzleti eseményének helyszíne ezúttal Budapest egyik legújabb, spanyol tulajdonú luxusszállodája, a Kozmo Hotel volt - közölte a szervezet.

A közelmúltban egyedi építészeti és dizájn-megoldásokkal megnyílt szálloda épülete 1917-ben még az első magyar telefonközpontként kezdte meg működését, ma pedig a Leading Hotels of the World tagjaként várja vendégeit 61 szobával, 23 lakosztállyal, boutique spaval és bisztróval.

A szakmai prezentációkat a hotel konferenciatermében Jávorkai Péter elnök bevezető szavai után a Szálloda értékesítési igazgatója, Imre Zsuzsanna nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket, és röviden mesélt a Ház különleges történetéről is.

A SKAL üzleti délelőttjén elsőként Faix Csaba, a Budapest Brand zRt. vezérigazgatója prezentált, aki az Ünnep a jubileumokban című előadásában Budapest egyesítésének 150 éves születésnapi eseménysorozatáról és marketingjéről beszélt. Megemlítette, hogy a rendezvényt a külföldi látogatók számára „The Birth of a Metropolis” címen kommunikálják, ezzel is hangsúlyozva, hogy az 1873-as év valójában Budapest nagyvárosi megszületését jelentette, hiszen a főváros története sok évszázaddal azelőttre nyúlik vissza.

A vezérigazgató beszámolt még olyan, elsősorban helyieknek szóló eseményekről is, mint az Időgép Projekt (egyes lakóházak korábbi lakóinak térképes felfedezése, megismerése), a városformáló, közösségi programteremtő mozgalomként aposztrofált Budapest Tuning projekt, vagy a várhatóan markáns külföldi résztvevői létszámot is vonzó Spar Budapest 150 Maraton futóverseny. Hasonlóan számol a külföldi turistákkal a Városháza Parkban rendezett Húsvéti Vásár, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében szervezett Jazz Fest is, melynek előadói a nemzetközi jazz-világ legrangosabb köreiből kerülnek majd ki.

skalkozmo

Az eseményen Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója volt az egyik kiemelt előadó

Fotó: Skål

A szakmai rendezvény másik kiemelt előadója Virágh Beáta, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének (MPrOE) kommunikációs alelnöke, a Graficline tulajdonosa volt. A SKAL a közelmúltbeli párizsi és római twinning-ek óta intenzíven keresi a kapcsolódásokat további szakmai szervezetekkel, így kezdődött a közelmúltban párbeszéd a - többek között MARESZ-partner - MPrOE vezetőségével is.

Az MPRrOE és a SKAL célja a kölcsönös kapcsolatrendszer-fejlesztés és üzleti előnyök kiaknázása a tagság, illetve az egymás rendezvényein történő részvétel révén, szoros partnerségi együttműködés keretében, melynek részleteiről az elnökségek a napokban tovább egyeztetnek.

Az alelnök asszony prezentációjában bemutatta a SKAL-tagoknak egyesületük működését, és több ponton hangsúlyozta a SKAL-lal közös pontokat és átfedéseket a turizmus-vendéglátás területén; elsősorban a tudásmegosztást, a hazai és nemzetközi kapcsolatépítést, a rendszeres konzultációkat és információcserét, valamint a rendezvényszervezést és -helyszíneket említette. Kiemeltre még új Protokoll Podcast-jukat, melynek egyik első vendége pont a SKAL alelnöke, Darázs György, a Lázár Lovaspark igazgatója volt.

skalkozmo

Az üzleti esemény résztvevői a Kozmo Hotelben

Fotó: Skål

A turisztikai esemény záró előadását Nagy Simon tartotta, aki a Youth Business Group Tourism Clubs, a legnagyobb hazai turisztikai-vendéglátóipari felsőoktatási hallgatói üzleti szervezet vezetője, és Young SKAL-tagként egyike a nemzetközi szakmai szervezethez nemrég csatlakozott új tagoknak.

A négy egyetemen működő YBG Tourism Club Franchise Magyarország legnagyobb turizmussal, vendéglátással és gasztronómiával foglalkozó diákszervezeti tehetséggondozó és vezetőképző közössége, mely 2017-ben alakult. Több mint 300 fős tagsága aktívan keresi a kapcsolódást és a tapasztalatszerzési lehetőségeket, és programjai révén egyben kiváló utánpótlási lehetőséget is biztosít a tartósan szakemberhiányos turizmus számára. A SKAL nem titkolt célja a fiatalok „bevonzása”, így a YBG Tourism Club és a SKAL elnöke a rendezvényen megállapodtak a 2023-as közös munkáról, melynek részleteit a következő hetekben dolgozzák majd ki.

A tartalmas turisztikai üzleti eseményt a SKAL-tagok és vendégeik egy valamennyi szállodai szolgáltatásra kiterjedő szállodai háznézéssel zárták, Imre Zsuzsanna és kolléganője, Kaszás Petra vezetésével.