SKÅL-közgyűlés a Füves Bárban

Forrás: turizmus.com

 2022. június 01. 18:53

Május 30-án tartotta éves közgyűlését a SKÅL International Hungary Egyesület. Az eseménynek a budapesti Unicum Ház Füves Bárja adott helyet.

A közgyűlésen a küldöttek többek között elfogadták az egyesület 2021-es tevékenységi és pénzügyi beszámolóját, valamint 2022. évi terveit.

Jávorkai Péter elnök az őszi közgyűlésig tartó munkához, a modernizálás és a reziliencia alapelveit követő alapszabály-módosításhoz, valamint a korábban elfogadott nagyívű fejlesztésekhez kért hatékony közreműködést és munkamegosztást. Utóbbi négy nagy területet és annak megfelelő munkacsoportokat ölel fel: twinning (társszervezetekkel való együttműködés), tagságbővítés, a turisztikai hallgatókat célzó Young Skal program felerősítése, valamint PR és kommunikáció.

A 2021-ről szóló beszámolójában az elnök elmondta, hogy a korábbi években létrehozott stabil tartalékok és takarékos pénzügyi működés mellett, valamint a – járvány miatt átmenetileg – kedvezményes tagdíj ellenére is az egyesület 2021-ban már ismét szerteágazó kapcsolatépítő tevékenységet folytatott, jelentősen tudott bővülni, és a Covid ellenére is rendszeresen megtartotta online és jelenléti eseményeit. A tagoknak tavaly is folyamatosan biztosították a nemzetközi szakmai tudásbázis elérését és a kapcsolattartást hazai és nemzetközi szakmai webináriumokkal, prezentációkkal, üzleti rendezvényekkel.

SKÅL-csoportkép a Füves Bárban

Fotó: SKÅL Hungary

A SKÅL Hungary 2022-es terveiben további twinning, azaz testvérklub-kapcsolat létrehozása is szerepel: a római klubbal való tavalyi partnerség létrehozása után idén a világon legelsőként alapított, és fennállásának 90. évfordulóját ünneplő, SKÅL Paris lesz a hazai szervezet legfrissebb partnere.

A közgyűlés fontos része volt a szervezet közelmúltban kinevezett international councillor-a, Somogyi Zoltán (korábbi helyettes-, illetve szakállamtitkár és UNWTO-főtitkárhelyettes) beszámolója az áprilisi International SKÅL Council és az executive board közös, Torremolinos-ban szervezett évközi konferenciájáról. Elhangzott, hogy a nemzetközi anyaszervezet legaktuálisabb döntési területei és feladatai jelenleg a 13 ezer fős nemzetközi szakmai menedzseri közösség további fiatalítása, még hatékonyabb üzleti célú online összekapcsolása, valamint a tagi kategóriák frissítése mellett a SKÅL brand nemzetközi értékkínálatának újradefiniálása.

Az elnökség a B2B üzleti lehetőségek miatt is reméli a minél nagyobb számú magyar SKÅL-csapat részvételét a júliusi, párizsi 90. évfordulós twinningen, és az őszi, horvátországi Kvarner-öböl-beli SKÅL Kongresszuson (Opatija-Rijeka, október 13–18.).