SKÅL networking koktél új tiszteletbeli elnökkel

Forrás: turizmus.com

 2021. július 26. 14:24

A közel két éve teljes pompájában megnyitott, luxus kategóriájú Mystery Hotelben tartotta idei első jelenléti ülését koktélparti keretében a SKÅL Hungary.

A turisztikai felsővezetők egyesületének tagjai hosszú idő után találkoztak újra személyesen a múlt héten, éppen Jeff Bezos és asztronauta-társainak első űrrepülése, az űrturizmus ünnepnapján. A minden tag által régen várt örömteli viszontlátásnak kiváló helyszínt adott a budapesti szálloda napsütötte, The Sky Garden elnevezésű tetőterasza, ahol open bar és koktélfalatkák várták a szakembereket.

Árvai Zoltán igazgató üdvözlő szavait követően a tagság szakmai témákat tárgyalt meg. A rendezvény fénypontja a szakma doyenje, Walkó Miklós tiszteletbeli elnökké választása volt, aki a SKÅL első magyarországi, 1985-ös alapítójaként a kezdetektől szívén viseli annak küldetését, és az 557-es számú nemzetközi SKÅL Klub első elnöke is volt.

Jávorkai Péter elnök tájékoztatta a tagságot az utóbbi időszak nemzetközi SKÅL-fejleményeiről, és arról a jó hírről, hogy a tagság létszáma itthon 15%-kal nőtt az idei évben, elérve a 49 főt (a nemzetközi tagság is több mint 700 új taggal, illetve 100 új Young SKÅL-taggal gyarapodott). Az elnök külön üdvözölte Boros Ákost, a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus menedzsment szakos hallgatóját, mint az első magyarországi Young SKÅL-tagot. A SKÅL nagy hangsúlyt helyez a leendő fiatal kollégák bevonására már a tanulóéveik alatt.

A találkozón több szakmai vendég – neves kiutaztató utazásszervezők, valamint a dinamikusan növekvő digitális turisztikai üzletág képviselői – is tiszteletét tette, akik remélhetőleg a közeljövőben csatlakoznak az egyesülethez. A tagok a már jól ismert SKÅL-toasttal üdvözölték a világ többi országában a turizmusban tevékenykedő kollégáikat és egymást.

Az idei első ülés résztvevői

Fotó: SKÅL Hungary

A SKÅL Hungary – a turisztikai-vendéglátóipari szakma elsőszámú nemzetközi szervezetének magyarországi képviselete – idén elsődleges célkitűzésének tekinti a belföldi tagtoborzást, külföldi kitekintésben pedig a nemzetközi twinninget és a járvány utáni talpraállást segítendő a SKÅL Europe keretein belüli és a KKE-régiós üzleti kapcsolatok erősítését. E célok elérése érdekében négy munkacsoportot hozott létre közelmúltbeli közgyűlésén a szakmai szervezet, amelyekben tagjainak közreműködésére számít, és ősztől jelentős – 50%-os tagdíjkedvezménnyel támogatott – szakmai belépési promóciót indítanak. A nemzetközi szervezet jelenleg közel 13 ezer tagot számlál, ennek a kapcsolati tőkének, valamint a rendszeres nemzetközi webinaroknak, továbbá a nagy nemzetközi turisztikai szervezetekkel való szoros együttműködésnek az előnyeit – mint pl. a WTTC Safe Travels Stamp-je – használhatják ki ingyenesen a magyar tagok is.

A találkozó háznézéssel zárult, amelynek során a tagoknak lehetőségük nyílt a Mystery Hotel Budapest szobáinak, közösségi helyiségeinek megtekintésére.