SKÅL-találkozó a Budapest Hilton tetőteraszán

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 26. 18:30

A SKÅL International Hungary szeptember 26-án délután a White Raven Skybarban tartotta soros üzleti találkozóját. A SKÅL-tagok a szakma nehéz kilátásairól beszélgettek a főváros talán legszebb kilátását nyújtó teraszán.
Peter Knoll a szálloda vezérigazgatója rövid köszöntőjében elmondta többek között, hogy egy régi Danubius-álom vált valóra, amikor, mintegy két évtizednyi tervezés és küzdelem után, 2022 júliusában megnyílt a White Raven. Hozzátette, hogy a hely inkább attrakció a városnak, semmint bőséges bevételtermelő egység a szállodának, de nagyon szeretik és nagyon büszkék rá.

Peter Knoll és Jávorkai Péter köszönti a megjelenteket

Fotó: turizmus.com

Első előadóként Bacsi Krisztina, a Magyar Turizmus Akadémia szakmai vezetője röviden ismertette az Akadémia küldetését és szándékait.

Kiemelte, hogy az MTSZA által létrehozott és finanszírozott Akadémia elsősorban a saját képzéseket megvalósítani nem tudó kisvállalkozásokat szolgálja.
De hozzátette azt is, hogy felnőtt dolgozók továbbképzése, illetve átképzése létfontosságú a turizmus szinte minden területén, a kis- és a nagyvállalatoknál egyaránt, mert a felsőfokú intézményekből kikerülő fiatalok sem létszámban, sem tudásban nem pótolhatják a szakmából távozókat.
A mai helyzet jellemzésére elmondta még, hogy a továbbképzések között a két slágertéma a konfliktus-, illetve ügyfélpanasz-kezelés, valamint az online marketing alapjainak elsajátítása.

Darázs György (Lázár Lovaspark) a SKÅL International Budapest (jogilag ugyanaz, mint a SKÅL International Hungary, csak a testvérklubok esetében mindig a városok adják a megnevezést – A Szerk.) alelnökeként röviden beszámolt a párizsi klub, a világ első SKÅL-klubjának jubileumi üléséről, amelynek során aláírták a két klub közötti testvérklub-megállapodást.

Balról jobbra Jávorkai Péter a SKÅL International Hungary elnöke, Marosi Emese, a Magyar Turizmus Akadémia sales menedzsere, Bacsi Krisztina, az Akadémia szakmai vezetője, Darázs György a SKÅL Club alelnöke

Fotó: turizmus.com

Utolsó napirendi pontként Jávorkai Péter a SKÅL International Hungary elnöke aktuális ügyekről adott rövid tájékoztatást, miszerint:

  • a következő szakmai találkozóra október 10-én kerül majd sor, a Continental Hotelben;
  • az október 13-án kezdődő SKÅL világtalálkozón, Horvátországban Takács Márton (Moore Global szakágigazgató) képviseli majd a magyar klubot;
  • az ugyancsak Horvátországban, de néhány nappal korábban sorra kerülő SKÅL Council meetingen pedig Somogyi Zoltán (korábban UNWTO) képviseli majd a magyar klubot.