Skybar nyílt a Radisson BudaPart tetején

Forrás: turizmus.com

 2024. május 15. 15:51

Néhány hónapja a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája. A 200 szobás hotel modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel és ázsiai fúziós éttermével lépett be a piacra. Tavasszal átadták az épület tetején található sky teraszt is.

A több mint 11 ezer négyzetméteres szállodában 174 standard és 24 superior szoba foglalható, de az épületben helyet kaptak multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is.

A szálloda vendégei elsősorban az üzleti utazók közül kerülnek ki, akik ezentúl a tetőteraszon pihenhetik ki egy tárgyalásokkal teli munkanap fáradalmait, de a skybar természetesen nyitott mindenki előtt.

A szálloda és a sky terasz belsőépítészeti terveit a MádiLáncos Studio készítette.

A skybar nemcsak a szállodai lakói, hanem a környékbeliek előtt is nyitva áll

Fotó: MádiLáncos Studio

„A designkoncepciónkban a fejlesztési terület ipari történetéhez nyúltunk vissza, a szín- és az anyaghasználat indusztriális jellege erre reflektál. A sötét színeket és fémes felületeket fa használatával, textilekkel és meleg fényekkel kompenzáltuk. Ezt a gondolkodást vittük tovább a skybarban is: a természetközeliség a színekben és az anyaghasználatban jelenik meg, a fókusz pedig azon volt, hogy olyan teret rendezzünk be, amely a kikapcsolódás és szórakozás új budapesti színfoltja lehet" – mondja Láncos Áron belsőépítész.

A bár két része, a lezser terasz és a meghittebb zárt tér jó időben teljesen egybenyitható, a teraszról a BudaPart és a budai oldal látképe fogad. A bár egyfajta visszhangja a hotelben található ázsiai étteremnek, a koktéllap is reflektál a lent megismert, különleges világra.

A megérkezéskor a vendéget a belsőépítészeti megoldások is befelé irányítják: természetes elemként a mennyezeti falécek vezetik a szemet, a visszafogott megvilágítás pedig arra biztatja a vendéget, hogy akár a bárpultnál üldögélve is elfogyaszthat egy italt.

A skybarban DJ-pult és lounge-zónák, kényelmes kanapék és nagyobb társaságok számára is foglalható pihenőegységek járulnak majd hozzá a teljes kikapcsolódáshoz.