Sok látogatót vonzott a télindító Fridge fesztivál és Hó Show

 2013. november 25. 12:23

A háromnapos budapesti Fridge fesztivál és Hó Show-n 24 ezren fordultak meg, míg a párhuzamosan megszervezett kétnapos bécsi fesztiválra 18 ezren látogattak el - közölték vasárnapi összefoglalójukban a szervezők.

Az idei újdonságok közé tartozott, hogy a Sziget Szervezőiroda vette a kezébe a Fridge fesztivált és az is, hogy a budapestivel párhuzamosan Bécsben is megrendezték a havas-jeges fesztivált.

A budapesti eseménynek a Hungexpo adott helyet, ahol a Fridge mellett a Hó Show kiállítás is várta a látogatókat. A Fridge-en egy új extrém téli sport is bemutatkozott: nagy sikert arattak a snowmobile-os ugrások és lélegzetelállító pörgések a levegőben. A sport legismertebb képviselői az Egyesült Államokból, Svédországból, Olaszországból és Szlovéniából érkeztek Budapestre.

A szervezők szerint a nemzetközi sztárelőadók is örömmel vettek részt a Fridge fesztiválon.

Kádár Tamás, a Fridge projektvezetője elmondta, hogy mindkét - a bécsi és pesti - esemény a közönség visszajelzései alapján sikeresnek mondható, de hozzáfűzte, hogy "a bécsi Fridge nézőszáma jóval alulmúlta a várakozásokat".

"Aki a telet, a téli sportokat és az igényes szórakozást szereti a legjobb helyen járt a most 22. alkalommal jelentkező Hó Show-n" - jelentette ki Faluközi Zsófia, a kiállítás igazgatója.

Minden korosztály talált magának szórakoztató programot: skidoo bemutató, Magyar Síakadémia bemutatói, Magyar Sí Szövetség sísánca és a Magyar Evezős Szövetség ergométeres evezős versenye tették élvezetessé a szezon eleji vásárt - írták a szervezők.