Sok száz bogrács szegedi halászlé

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 06. 16:31

Szegeden mintegy 80 amatőr csapat több száz bográcsban főzte a halászlét szombaton, elsősorban a maga kedvére, másodsorban azért, hogy elnyerjék a szakmai zsűri elismerését.

Augusztus 4–6 között, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál apropóján, 19. alkalommal népesítették be a szegedi Tisza-partot az amatőr főzők és profi vendéglátók. Érdeklődőben sem volt hiány, hiszen mintegy 100 ezer vendég kereste fel az ételes- és italos pavilonokat.


A leglátványosabb az öreg híd lábánál felállított óriásüst volt, amely nemcsak díszletként funkcionált, hanem valódi szegedi halászlé is rotyogott benne.

A szervezők elmondták, hogy a rendezvény ma már megtölti nem csak a város, hanem az egész környék szállodáit és kiadó szobáit.

Felvételünkön (balról)  Frank Sándor mesterszakács, az esemény alapítója és főszervezője (a Szeged-Roosevelt téri Halászcsárda és az Újfehértói Halászcsárda tulajdonosa), valamint Nacsa József, a Csongrád-megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai és Vendéglátó Szakosztályának elnöke köszönti a meghívottakat a szeptember 5-i hivatalos megnyitón, a Várkert műemlék épületében.