Sok szlovák vendéget is fogad a hernádvécsei kastélyszálló

Forrás: turizmus.com

 2015. május 10. 15:20

Egyre több határon túli és belföldi vendéget fogad a Hotel Vécsecity – mondta Takács Tibor, a négycsillagos hernádvécsei kastélyszálloda tulajdonosa a helyszínen rendezett sajtótájékoztatón.

A tavaly átadott, 9 hektáron elterülő komplexum népszerű része az ősfás park, a tájház, a Csülökcsárda, az állatsimogató, a csónakázó tó és a gyermekjátszótér is.

A wellness részleg már-már kötelező része a kastélyszállóknak, ám a csónakázás, a lovaglás és más sportolási lehetőségek itt legalább ennyire kedveltek. Sok vendég érkezik északi szomszédunktól, köztük sok magyar ajkú szlovák állampolgár. A 800 lelkes, munkahelyekben egyébként szűkölködő faluból 30-40 ember itt talál munkát a kastélyban.

A hajdani, 1790-ben épült hajdani Vécsey-Sardagna kastélyszálló már vendégül látta a V4 országok konferenciáját is. A szálloda vezetése is szervez programokat a régióban, például túrákat Aggtelekre, vártúrákat Vizsolyba - a Károli-féle első teljes magyar nyelvű nyomtatott Biblia megtekintésével – Boldogkőváraljára, Abaújkérbe, Encsre. A zempléni kirándulás része Regéc és Hejce, a tokaj-hegyaljai bortúrán természetesen a tokaji a főszereplő. A Rákócziak nyomában nevet viselő kirándulás keretében a hollóházi porcelánmanufaktúrát is sokan tekintik meg. A magyarok szívesen kirándulnak innen Miskolcra, Kassára. A Kárpátalja Expressz  programjában Ungvár és Munkács megtekintése is szerepel.

A szálloda eddig 24 országból fogadott vendégeket. Az ideális töltés körülbelül 50 százalék lenne, céljuk, hogy ezt mihamarabb elérjék. Ebben nagy szerepet szánnak a gasztronómiának, és ezen belül az itteni alapanyagok és olyan helyi fogások menübe való beiktatásának, mint a zsámiska vagy a vízen kullogó.