Sok vendéglátóhelyen alappillér lett a házhoz szállítás

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 28. 18:42

Népszerű lett a reggeli rendelés, este pedig az alkohol házhoz szállítására kaptak rá a magyarok – derül ki a Netpincér felméréséből, amelyben azt vizsgálták, hogyan változtak meg tavasz óta itthon az ételrendelési szokások.

Március óta folyamatosan szélesedett a NetPincér kínálata, összesen több mint 1400 partner kereste fel az ételrendelő platformot csatlakozási szándékával nemcsak Budapestről, de vidékről is és legtöbbjük – például a Burger King, a Zing Burger vagy a padthai – azóta is aktív az oldalon: ami eredetileg a vészhelyzet elhárítására szolgált, az mára a szolgáltatásuk egyik alappillérévé vált sok vendéglátóhelynek – közölte a cég.

Az éttermek mellett pedig számos cukrászda, reggelizőhely, ételérzékenyeket kiszolgáló hely és alkoholos italt forgalmazó partner is az ételkiszállítást választotta az elmúlt hónapokban, ez a tendencia pedig nem állt meg, jelenleg is folyik a paletta bővítése.

A pizza még mindig az első számú hazai kedvenc ételrendelésnél

Fotó: 123rf.com

A házhoz szállítás iránti megnövekedett igény következményeként április-májusban több mint 1000 fővel növekedett a vállalat futárpartnereinek száma is. Közülük sokaknak mentőövként szolgált akkor az étel házhoz szállítás és sokan még ma is futárként dolgoznak. A szerződéses futárpartnerek felvétele jelenleg is folyamatban van: a cégnél most is keresnek új futárokat Budapesten és vidéken egyaránt – tudatták.

 

Online borravaló és más fejlesztések

A járványügyi helyzetben a vállalatok részéről is megnövekedett az igény arra, hogy új megoldásokkal gondoskodjanak a munkatársak jólétéről. Ennek egyik eszköze lett az étel házhoz szállítás, amelyben mostantól egy cégekre szabott megoldással is segít a több mint 800 települést lefedő NetPincér: a vállalatok utólagos havi elszámolással transzparensen, céges keretek között tehetik elérhetővé akár home office-ban dolgozó munkatársaik számára is az ételrendelés lehetőségét októbertől.

Augusztus végén élesítették a szolgáltatás új platformját, ahol már most is olyan új funkciók érhetők el, mint az elviteles rendelés, a kuponzseb és a térképes helymeghatározás. Újdonság az online borravaló is.

A fejlesztés folytatódik, év végéig még számos újítással készülnek a felhasználóknak. Ennek egyik eleme, hogy folyamatosan növekszik az élelmiszer-kiszállítással foglalkozó partnerek köre: októbertől a NetPincéren keresztül országszerte 89 OMV Viva és SPAR Express üzletből, valamint 11 Shell kút étel-ital kínálatából lehet házhoz rendelni – írták közleményükben.