Sok víz lefolyik addig a Dunán?

Forrás: Portfolio

 2014. március 15. 16:26

A Főváros Tematikus Fejlesztési Programjai között az egyik legfontosabb helyen a Duna és annak jövőbeni fejlesztési potenciálja áll. A terveket Duna Tematikus Fejlesztési Program Döntéshozói Munkacsoport készíti.

A közelmúltban létrehozott Duna Tematikus Fejlesztési Program Döntéshozói Munkacsoport legfontosabb feladata, a legfontosabb kérdésekre mielőbb megadják a válaszokat, és a 2014-től 2020-ig tartó finanszírozási időszakra megfelelő akciótervekkel legyünk felvértezve – írja a portfolio.hu.

 

A Duna szinte mindig a városfejlesztési koncepciók középpontjában állt és áll még ma is. Ezen talán nincs is mit csodálkozni, hiszen több város, köztük Budapest ütőerét is a Duna jelenti. Emiatt is fontos kérdés, hogy hogyan fejlődik a környezete, milyen módon tud mindinkább a városszövetbe illeszkedni, és milyen hangsúlyok fogalmazódnak meg a fejlesztési koncepciók tekintetében – olvasható az oldalon.

 

A Duna Tematikus Fejlesztési Program Döntéshozó Munkacsoport állásfoglalása szerint a legfontosabb fejlesztési célok fontossági sorrendben és súlyozva a következők:

 

1. Árvízvédelmi megújulás (20%)

2. Partszakaszok gyalogos elérésének biztosítása (20%)

3. Közlekedési kapcsolatok javítása (15%)

4. Rekreációs, turisztikai potenciál kiaknázása (15%)

5. Barnamezős területek fejlesztése (10%)

6. Hajózás fejlesztése (10%)

7. Kisvízfolyás-torkolatok revitalizációjának előkészítése (5%)

8. Víz újrahasznosítása (5%)

 

A teljes cikk itt olvasható