Sókabinnal és aquaterasszal bővült a mórahalmi fürdő

 2014. július 18. 13:55

Új, ingyenes szolgáltatásokat vehetnek igénybe mostantól a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő vendégei. Az immunrendszer erősítésére és az allergia kezelésére egyaránt kiváló sószoba mellett a felfrissülést biztosító aquaterasz is üzemel.

- A fürdőfejlesztések kapcsán mindig is igyekeztünk figyelembe venni a látogatói igényeket. A legutóbbi felmérésünk szerint a vendégeink leginkább a sószobát hiányolták, így kézenfekvő volt, hogy ezzel bővítjük az ingyenes szolgáltatásaink körét - mondta el Farkas Gábor, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő vezetője.

A modern, 4 és fél négyzetméteren kialakított kabinban a parajdi sófal felel a gyógyító mikroklímáért. A sószoba alkalmazható légúti megbetegedésekre, asztmára, allergia kezelésére. A só gyulladáscsökkentő hatással bír, így kiváló bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre; erős vírus- és baktériumölő hatására kitisztul az arc-, a homlok- és az orrüreg, tisztul a garat, a bőr, a fejbőr és a haj, kisimulnak az idegek. A megvilágított sókristályok színei sejtregeneráló és stresszoldó hatásúak. A mindössze 30 perc alkalmankénti sóbarlang kezelés elegendő, hogy a közérzet és az immunrendszer is javuljon, szellemileg frissebbnek érezzük magunkat.

 

A fürdő másik új szolgáltatása az aquaterasz, amelyet a sókabinhoz hasonlóan ingyenesen használhatnak a belépőjegyet váltók. A kánikulai forróság idején a fürdőben már nemcsak a medencékben lehet hűsölni, de az aquaterasz vízpermete is segít a felfrissülésben. Az összesen mintegy 100 négyzetméteres területen öt vizes elem, köztük billenő vödrös oszlop, vízikerék és párásító kapuk biztosítják az élményt. Az aquaterasz július végére készül el teljesen, de már most is használható.