Sommelier bajnokság február 22-én

Forrás: turizmus.com

 2015. február 15. 19:25

A Magyar Sommelier Szövetség a 2012. évi Első Professzionális Közép-Európai Sommelier Bajnokság sikeres megrendezése után évente rendszeresen biztosít szakmai megmérettetési lehetőséget a hazai sommelier szakma kiválóságainak.

A Magyar Sommelier Bajnokság 2015-ben is a Kávébár Bazár keretein belül kerül megrendezésre, a Hotel Corinthia Budapest rendezvényközpontjában, február 22-én.

A megmérettetés reggel 9 órakor zártkörű középdöntővel kezdődik, ahol a versenyzők tesztlap kitöltésével szőlészeti és borászati tudásukról adnak számot, valamint a sommelier munkájára és az étteremben felszolgált egyéb italokra vonatkozó kérdésekre felelnek. Mindezek mellett párlatokat és borokat kell írásban jellemezniük. Ezek után egy bort dekantálnak és írnak le szóban egy választott idegen nyelven.

A Magyar Sommelier Szövetség 2014-ben díjat alapított  „PAR EXCELLENCE" a magyar borkultúráért névvel, melynek díjátadására a verseny szünetében 14:30 órakor kerül sor.

Az elméleti és gyakorlati feladatok alapján a legjobb eredményt elérő három versenyző jut a 15 órakor kezdődő döntőbe. A döntő nyilvános, a versenyzők éttermi körülmények között, a sajtó és az érdeklődő közönség előtt mérik össze tudásukat.

A döntőben a pezsgő felszolgálástól a hibás borlap javításon, italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adni felkészültségükről a versenyzőknek. A versenyt közös meglepetés feladat zárja.

A győztes elnyeri és viselheti a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2015."címet. További információ a versenyről és a szövetségről: www.sommelierhungary.hu