Söráriummal bővül Szolnok turisztikai kínálata

Forrás: turizmus.com

 2015. november 30. 14:42

Interaktív sörmúzeum és hozzá kapcsolódó kulturális tér nyílik tavasszal a szolnoki városháza pincéjében.

A projekt gazdája, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. több mint 500 millió forintos európai uniós támogatásból alakítja ki a söráriumot – mondta el Csatári István, a zrt. vezérigazgatója a projektet bemutató szolnoki sajtótájékoztatón, hozzátéve: 2011-ben nyertek mintegy 500 millió forint európai uniós támogatást a pince jelenlegi állapotának kialakítására, később pedig további 65 millió forintot szintén uniós forrásból.

Németh Bálint turisztikai szakember, az Aera Concept & Communication Kft. vezetője az eseményen elmondta: a Sörárium – amely egy egyedülálló múzeum és közösségi tér is lesz – érintőképernyős eszközökkel, viaszbábokkal és egyéb, turisztikai élményt fokozó elemekkel mutatja majd be a sörfőzés hagyományait. A sörmárkákat, a sörkészítés kellékeit, valamint a sörivásra buzdító régi plakátokat bemutató tematikus kiállítóterek kiegészültek egy látványsörfőzdével, ahol a látogató megismerheti a sörkészítés folyamatát. A helyben főzött, Zounok nevű sört meg is ízlelhetik majd a vendégek.

A projekt a városfejlesztésben is jelentős szerepet játszik, hiszen a városháza hosszú évek óta felújításra szorult pincéjében kapott helyet a Sörárium, és így egy műemlék jellegű épület régóta húzódó rehabilitációja is megoldódott.

A hamarosan megnyíló REPtárral, Közép-kelet Európa egyedülálló hadi repülőmúzeumával és a megújuló Szolnoki Művészteleppel a város turisztikai lehetőségei tovább bővülnek.