Söröző, ahol kutyát lehet örökbe fogadni

Forrás: turizmus.com

 2018. március 19. 16:02

A macskakávézók divatja után csak idő kérdése volt, hogy a kutyák is részesei legyenek egy-egy vendéglátóhely sikerének.

Nemcsak attól, hogy kutyabarátok a hely tulajdonosai, hanem hogy a söröző vendégei között keressenek gazdit az árva kölyköknek.

A Fidos Pub Portland az amerikai Oregon államban található, és egy helyi állatjóléti szövetséggel működik együtt. Az ötletgazda, Cathy Nechak szerint számos vendéget vonzanak a kölyökkutyák, akik közül sokan találnak gazdira a betérők körében.

Az ölet ma már fellendíti a söröző bevételét, hiszen a játékautomaták vagy a digitális kütyük helyett az emberek az állatokkal játszanak itt.

Sok vendéget vonzanak a kölyökkutyák, akik közül számosan találnak gazdira a betérők körében

 

Az egyik kutyatulajdonos interjút adott a Lonely Planetnek, amiben kifejtette, sokkal jobb, hogy itt nem macskák színesítik a szórakoztató palettát, hiszen a macskák öntörvényű állatok, nehezen alkalmazkodnak az új környezethez, főleg nem az új gazdihoz.

A Fidos első pillantásra úgy néz ki, mint bármelyik söröző, csapolásra váró hordókkal, boxokkal, az étlapon pikáns csirkeszárnyakkal és sok-sok pizzával, ami furcsa benne, az a kiskutyák nyüszítése, akik közül sokan pár napon belül már egy közeli házban lelnek otthonra. De azok az állatok sem szomorkodnak, akik nem találnak rögtön gazdára, hiszen a sörözőben mindig jut számukra simogató kéz, no meg harapnivaló is.

Kapcsolódó cikkek