Söröző bábokkal

Forrás: Vendéglátás

 2015. szeptember 06. 18:50

Szeptember 4-én tartotta hivatalos nyitó partiját a Budapest Marriott Hotel épületében, a szálloda által kiírt pályázat nyertesének járó támogatással megnyitott #Marionett.

A helyi közösséghez való közelebb kerülés szellemében, globális projektje részeként hirdette meg május végén a Marriott-szállodalánc budapesti egysége helyiséghasznosítási pályázatát. Összesen 40 ezer dollárt ajánlott fel annak a fiatal, vállalkozó szellemű csapatnak, amelyik a legeredetibb, legéletképesebb vendéglátóhely-koncepciót teszi le az asztalra.

A 35 érvényes pályázatból a zsűri végül a #Marionett csapatáét találta megvalósításra érdemesnek. Az ő elképzelésük középpontjában egy kézműves söröző állt 14 sörcsappal, és egy hentesüzlet sült-grill kínálatával, plusz néhány egyszerűbb magyaros fogással. A helyiség dizájnja a marionettszínházak és a backstage világát idézi, az uralkodó anyag a fa és a kötél. A sörcsapok fölött egyedi készítésű marionettfigurák lógnak, amelyek minden csapoláskor egy kis előadást mutatnak be.

 

A dizájnon túl a hely napi működése is forgószínpadszerű: napközben inkább a dzsúszok, alkoholmentes üdítők dominálnak, a délután második felében beindulnak a sörkoktélok, estére pedig hamisítatlan sörözővé alakul a hely.

A nyitás előtt a Vendéglátás magazinnak mutatta be a bábokra épülő koncepciót Tóth Imre, a #Marionett egyik ötletgazdája. A vele készült interjú elolvasható itt.