Sorra nyílnak a luxusszállodák Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2023. június 20. 13:31

A nemzetközi vendégforgalom fellendülését hozó trendet követve az elmúlt és elkövetkezendő hónapokban egymást érik a szállodanyitások Bécsben. Az első kerületi belvárosi Ring, valamint harmadik (Landstraße) és a hatodik (Mariahilf) kerületek egyaránt érintettek a legújabb fejlesztésekben.

A közelmúltban a Kärntner Ring 8. szám alatt nyitotta meg kapuit a Amauris Boutique luxusszálloda, amely a Relais & Chateaux hálózat első ausztriai egysége - számolt be róla blogján Kovács Balázs turisztikai szakember. A különleges, egyedi igényekre szabott személyes kulináris szolgáltatások mellett a művészetek kedvelői is megtalálhatják számításukat. Az unikális ház gazdag márványborítású falai között a tulajdonosok műkincsgyűjteményeiből származó alkotásokat „Explore Beuaty” mottó jegyében fedezhetik fel a vendégek. A szálloda egy ritka fekete-fehér színű pillangófajtáról kapta elnevezését és a hozzá kapcsolódó narratíva köré építette design elemeit.

Ugyancsak a belvárosi Parkring 14-16. számai alatt két palota egybenyitásával alakították ki Almanac Palais Vienna luxusszálloda belső tereit, amely Barcelona után a világ második Almanac háza. A kortárs design és a császárkori bécsi örökség pompázatos elemeit mesterien ötvöző kiképzés adja szálloda összetéveszthetetlen hangulatát. Az üvegborítású átriumos megoldás egyszerre 150 vendég fogadására alkalmas kivételes ünnepi helyszíne Bécsnek, ahol a MICE területen jelentkező elvárások is luxus színvonalon és csúcstechnológiával kerülnek kielégítésre.

amauris vienna

Az Amauris szálloda egy ritka fekete-fehér színű pillangófajtáról kapta elnevezését és a hozzá kapcsolódó narratíva köré építette design elemeit

Fotó: The Amauris Vienna

A bécsi Opera közelében az Opernring 11. szám alatt található az ugyancsak nemrégiben megnyílt O11 Boutique Hotel, amely az igényes kiképzésű belső tereivel, valamint fa-, márvány- és textilborítású szobáival a zene iránt különösen érzékeny és fogékony vendégeket célozza meg. Az elnöki lakosztályában külön DJ pult található, míg a „Heidi-klub” Chalet-koncepció mentén került kiképzésre. E szálloda szintén műkincsek kiállító tereként is funkcionál.

Az egykori színház épületéből átalakított Urbanauts Studios Fillgrader apartman-ház Bécs hatodik kerületének egyik legújabb büszkesége. Az egykori színházi funkcióra emlékeztető tematikus szállodabelső a hosszabb tartózkodásra készülő vendégek igényeit elégíti ki, a tágas szobák mellett jó felszerelt konyha is található az egységekben.

A schwechati repülőtér után idén ősszel nyílik a Marriott szállodalánc által üzemeltetett második ausztriai Moxy hotel, amely Moxy Vienna City East néven Bécs harmadik kerületében szeptembertől várja majd vendégeit. A modern stílus és a kombi üzemeltetés egy fedél alatt egyszerre teszi lehetővé a klasszikus szállodai szobákat kereső és a modern letisztult korstílust kereső vendégek kiszolgálást, illetve a hosszú távú tartózkodást ösztönző apartman szolgáltatások nyújtását.

2023 végén tervezi nyitást Bécs város „vistor economy” stratégiájának jegyében megkomponált The Hoxton Vienna szálloda is, amely a Hoxton márka első egysége lesz Ausztriában. A helyi lakosság és a városba látogatók igényit egyaránt szolgálni kívánó koncepció mentén megtervezett ház a városi élménytér színesítését biztosítja. A szálloda alsó szintjén szendvicsbár, tágas találkozóhelyek, kerthelyiséges étterem lesz található, valamint az emeleten roof-top-bár várja majd a különlegességekre nyitott látogatóit, legyenek azok bécsiek, vagy a nagyvilág bármely részéről érkező betérők.