Sorra zárnak be a kaszinók Atlantic Cityben

Forrás: MTI

 2014. szeptember 02. 12:07

Januárban bezárt a The Atlantic Club kaszinó, vasárnap a Showboat, kedden a Revel, szeptember 16-án pedig a Trump Plaza húzza le a redőnyt, ami azt jelzi, hogy leáldozóban van Atlantic City, a szerencsejáték New Jersey-i központjának csillaga - írta hétfői számába a The New York Times.

Minden kaszinó több ezer állás elvesztését jelenti a keleti part egykori Las Vegasában, ahol 1978-ban engedélyezték a szerencsejátékot. A hanyatlás oka, hogy a környező államokban az elmúlt évtizedekben sorra nyíltak meg a kaszinók, amelyek elszívták a keresletet és értelmetlenné tették az ingázást az egyre kevésbé versenyképes óceánparti városba.

 

A legnagyobb bukás a 2,4 milliárd dollárból megépített kék üvegpalota, a Revel Casino Hotel története, amely a szállodáját hétfőn ürítette ki és kedden zárja majd a kaszinóját, miután alig több mint kétévi működés után immár másodszor is csődbe ment. A vállalkozás, amely a szerényebb bankszámlájú játékosok helyett megpróbálta a piac felső szegmensét megcélozni, már az építkezés szakaszában eladósodott, sohasem vált nyereségessé és nem talált olyan új tulajdonos, aki megpróbálta volna az eredeti profiljában tovább üzemeltetni.

Az ABC televízió híroldala szerint Atlantic City kaszinóinak bevétele a 2006-os 5,2 milliárd dolláros szintről tavaly 2,86 milliárdra esett vissza. A város 12 szerencsejáték-szentélyéből az év végére már csak nyolc marad.
A bezárások nyomán a megmaradt kaszinók tulajdonosai azt várják, hogy a kínálat szűkülése miatt fellendül majd a piac. Az éttermek, szállodák, üzletek, játéktermek és vidámparkok üzemeltetői a szerencsejátékosok helyett a nyaraló turistákat igyekeznek megnyerni maguknak.