Spanyol hét az InterContinental Budapestben

Forrás: turizmus.com

 2014. november 11. 19:10

Az InterContinental lánc fontosnak tartja a kultúrák közötti párbeszédet, és ennek érdekében csereprogramokat is szervez. November 10–16. között spanyol szakácsok főznek a lánc budapesti szállodájában.

Néhány hete a budapesti szálloda séfje látogatott Madridba, hogy magyar napokat tartson a helyi közönségnek, most a spanyol szakácsok érkeztek Budapestre.

A november 10–16. között zajló gasztronómiai programsorozat hétfő este látványos spanyol esttel indult, ahol az autentikus fogásokat gitárzene és flamenco-show kíséretében élvezhették a vendégek. A hét további részében a Corso étterem étlapján a klasszikus spanyol ételeken lesz a hangsúly.

Az InterContinental Madrid két sous chefje, Rui Rodriguez és Miguel de la Fuente először járnak Magyarországon, és már most sajnálják, hogy csak nagyon kevés idejük marad városnézésre. A madridi magyar napokon találkoztak először a magyar ízekkel, amelyet kimondottan ízgazdagnak és élvezetesnek tartanak. A gulyásról korábban azt hitték, már ismerik – legalábbis a nemzetközi verzióját –, de az eredetivel most találkoztak először, és nagyon megszerették – nyilatkozták. Emellett úgy vélik, a libamájat is bármikor el lehet adni a spanyol közönségnek.

Mindkét szakács madridi, ám míg Miguel a korábbi munkái során megismert baszk, Rui emellett a nemzetközi, az andalúz és a portugál konyhából merít inspirációt.

 

A mostani budapesti bemutatkozásra igyekeztek úgy összeválogatni az ételeket, hogy azok lefedjék az ország régióit. A paella valenciai, a gazpacho andalúz, a tonhalpörkölt baszk, a szárnyaspörkölt madridi. Mindehhez az alapanyagok nagy részét otthonról hozták, a többit az InterContinental Budapest séfje, Ulf Burbach segítségével szerezték be, a borokat spanyol borimportőrök hozták. A konyhai munka során pedig nagyon összebarátkoztak a magyar kollegákkal, mint mondták, fiatal, lelkes és vidám csapattal találkoztak, akik ugyanakkor profi munkát végeznek.

A szálloda tervei között szerepel, hogy a mostani spanyol programsorozat és az október végi Séfek ötös fogata folytatásaként jövőre is látványos kulináris eseményekkel célozza meg az ínyenc budapesti közönséget.