Speciális vízi beemelő a balatongyöröki strandon

 2014. június 30. 15:37

Hosszas fejlesztés után végre üzembe helyezték a györöki strandon a beemelő szerkezetet, melynek segítségével a kerekesszékesek akadálytalanul juthatnak be a Balatonba.

Illés Fanni paraolimpikon úszó próbálta ki elsőként azt a speciális mozgásukban korlátozottak számára készült beemelő szerkezetet, melyet elsőként a balatongyöröki strandon helyeztek üzembe. A gép segítségével a kerekesszékesek is akadálytalanul élvezhetik nyáron a Balaton vizét.  Korábban sok mozgássérültnek jelentett gondot, hogy fürödhessenek a Balatonban.

 

Szekeres Pál, sportért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy kis lépés ez a mostani, de fontos, hogy a jövőben komplexen gondolkozzanak az emberek és minél több szolgáltatás elérhetővé váljon a kerekesszékesek számára is.

A beemelő szerkezet ötletgazdája, Tamás Bence nagyon büszke arra, hogy egy ilyen találmánnyal segítheti a mozgáskorlátozottakat.

Balaton északi partján a következő 2 hétben további 15 strandon lesznek majd kihelyezve ilyen vízi bejárók. A feltaláló, Tamás Bence további ötletek fejlesztésén dolgozik, melyek megkönnyítik a mozgásukban akadályozottak életét.

Forrás: http://www.tvkeszthely.hu/hirek/5585/specialis-vizi-beemelo-a-balatongyoroki-strandon/