Már lehet jelentkezni a 30 év alatti séftehetségek nemzetközi megmérettetésére

Forrás: turizmus.com

 2024. február 22. 16:17

Hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a legígéretesebb 30 év alatti séfek felfedezését és mentorálását tűzte ki céljául. A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.

A  S.Pellegrino Young Chef Academy verseny sokkal több egy séfversenynél. Az ambiciózus projekthez csatlakozóknak lehetőségük nyílik ételeikkel jobbá tenni a világot. A prémium ásványvízmárka versenyén a résztvevők egy támogató és inspiráló nemzetközi kulináris közösséghez csatlakozhatnak, ahol tudásuk elmélyítésén túl kapcsolatépítés és karrierlehetőség várja őket. A megmérettetés során a fiatal versenyzőket világhírű séfek mentorálják, hozzásegítve őket ahhoz, hogy konyhaművészetüket a következő szintre emelve tálalhassák a jövőre vonatkozó elképzeléseiket.

"A S.Pellegrino Young Chef Academy globális közössége azért született, hogy olyan értékeken keresztül közvetítse a S.Pellegrino elkötelezettségét a gasztronómia jövőjének alakítása iránt, mint a fenntarthatóság, a felelősség, a befogadás, a rugalmasság és a szépség. Ehhez a közösséghez pedig a versenyen át vezet az út, amely a legutóbbi alkalommal rekordszámú versenyzővel büszkélkedhetett, hiszen a 15 résztvevő régióból több mint 166 séf jutott túl az előválogatáson. Nagyszerű érzés volt ennyi fiatal tehetséget látni, akik kemény munkával, szenvedélyesen törekedtek arra, hogy kihozzák magukból a legjobbat, és csatlakozzanak a küldetésünkhöz. Ez még inkább megerősített bennünket a projektünkben, és alig várjuk, hogy elkezdődjön az új évad" – mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A legutóbbi verseny döntősei

Fotó: S.Pellegrino Young Chef Academy

A 2024-25. évi  S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre olyan fiatal séfeket várnak, akik szeretnék megmérettetni magukat, miközben nemzetközi ismertségre tesznek szert. A 30 év alatti séfek a verseny weboldalán 2024. február 21-től június 19-ig jelentkezhetnek egy olyan jellegzetes étel receptjének a beküldésével, amely egyszerre képes közvetíteni a személyes elképzeléseiket, egyedi képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évekhez hasonlóan az első kiválasztási folyamatban az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája értékeli a jelentkezőket, és az általuk leszűkített listán szereplő fiatal séfek vesznek majd részt a regionális döntőkön, amelyeket 2024 második felében rendeznek meg.

A regionális győztesek a nagydöntőn kelhetnek versenyre, hogy végül elnyerjék a „S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 Díját”. A cím megszerzéséhez a séfeknek a páratlan technikai tudásukon túl kreativitásukkal is le kell nyűgözniük a nemzetközileg elismert és nagyra becsült séfekből álló zsűrit. A győztesnek továbbá a gasztronómiával kapcsolatos erős személyes meggyőződéséről is tanúbizonyságot kell tennie, hogy a zsűri biztos lehessen abban, képes a pozitív változások katalizátorává válni.

A legutóbbi versenyen Nelson Freitas diadalmaskodott, ő lett a világ legjobb 30 év alatti séfje. A szakmai fejlődését támogatva, Freitas a fődíj mellett egy egyedülálló oktatási lehetőséget is elnyert Peruban a nemzetközi séfközösség egyik kiemelkedő alakjánál, Virgilio Martíneznél, akinek limai étterme, a Central a The World's 50 Best Restaurants 2023-as listájának élén végzett.

A versenyen a fődíj mellett három további tematikus díjért is versenyeznek a résztvevők, amelyek elismerik a fiatal séfek sokszínű hitvallását és elkötelezettségét aziránt, hogy az ételeken keresztül érjenek el pozitív változásokat a társadalomban:

  • S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj: A vendéglátás fenntarthatóságát elősegítő legnagyobb élelmiszeripari fenntarthatósági programot és globális közösséget, a Food Made Goodot üzemeltető Fenntartható Éttermek Egyesülete által megszavazott fogás szociálisan felelős gyakorlat eredménye, beleértve a beszerzés, a társadalom és a környezetvédelem követelményeit.
  • Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj: A díjat a mentorok annak a séfnek ítélik oda, akinek a tányérja leginkább tükrözi szülőföldjének kulináris örökségét. Az ételben hangsúlyosan kell jelen lennie a hagyományos konyhaművészeti gyakorlatoknak és a személyes modern látásmódnak, kapcsolatot teremtve a múlt és a jövő között.
  • Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj: Az elismerést a Fine Dining Lovers online közösségének szavazatai alapján ítélik oda annak a fiatal séfnek, akinek jellegzetes étele leginkább tükrözi saját személyes hitvallását.